ÇOMÜ'de İlk Kayıt Heyecanı - Son Dakika
Güncel

ÇOMÜ'de İlk Kayıt Heyecanı

ÇOMÜ\'de İlk Kayıt Heyecanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde, yeni dönem öğrenci kayıtları başladı.

01.09.2014 10:57  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde, yeni dönem öğrenci kayıtları başladı. Okula ilk kaydı yapan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ilk 2 öğrenciye, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da bir öğrenciye burs verdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı kayıtları başladı. Tıp Fakültesinde düzenlenen kayıt töreninde, okula ilk kaydı Çanakkale Valisi Ahmet Çınar yaptı. Vali Çınar, kaydını yaptığı öğrenci Kerem Enes Duran'a burs vereceğini söyledi. Çınar'ın ardından, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan'da Bedirhan Mengüç adlı öğrencinin kaydını yaptı. Tuğamiral Doğan, "Bizim burs imkanımız yok" deyince, Vali Çınar Mengüç'e de valilik tarafından burs verileceğin söyledi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da kaydını yaptığı Görkem Kayhan Tuncel adlı öğrenciye burs vereceğini açıkladı.

Yeni kayıt yapılan öğrencilerden Kerem Enes Duran, "Lisenin başından beri burayı istiyordum. 4 senelik çalışmanın sonunda hedeflediğim yeri tutturdum. Bunun heyecanını yaşıyorum. Çok mutluyum" dedi. ÇOMÜ Rektörü Prof Dr. Sedat Laçiner, "Üniversitemiz çok hızlı bir büyüme gösteriyor. Bugünkü kayıtlarımız ile birlikte 46 binin üzerinde öğrencimiz olacak. Öğrencilerimizin de yüzde 90'dan fazlası başka şehirlerden geliyor. Buda bizim için sevindirici. Tüm Türkiye'ye kendimizi beğendirmemiz gerekiyor. Puanlarımız oldukça yüksek. Türkiye'nin en önemli ihtiyacı, insan gücünün eğitilmesi. Adeta ham maddenin işlenmiş maddeye çevrilmesi gibi. Bunda da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor. Umarız buradan Türkiye'nin geleceğine katkılar yapacak insanlar yetişir. Üniversitemiz uluslararası enternasyonel üniversite kavramı olmanın hakkını vermeye çalışıyor. Geçen yıl 55 farklı ülkeden öğrenci vardı, bu yıl bu çeşitlilik biraz daha artacak" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement