Çomü'de Plastik Cerrahi Polikliniği Hizmeti - Son Dakika
Sağlık

Çomü'de Plastik Cerrahi Polikliniği Hizmeti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, plastik cerrahi polikliniği yeniden hizmet vermeye başladı.

11.02.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, plastik cerrahi polikliniği yeniden hizmet vermeye başladı.

Poliklinikte göreve başlayan Plastik Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ergin Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, plastik cerrahinin bünyesinde olan tüm hastalıkların tedavisi ile ameliyatların yapılmasının planlandığını söyledi. Yeterli tecrübeye ulaştıklarını düşündüğünü belirten Yücel, "Çanakkale halkına faydalı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Yücel, plastik cerrahinin ilgilendiği alanlar konusuna da değinip, şöyle konuştu:

"Plastik cerrahi halk arasında daha çok estetik yönüyle bilinen bir şey. İsmimizin bütünü de zaten plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi olarak geçer. Özellikle bilinmeyen rekonstrüktifsiyon kısmıdır. Her türlü yara, yanık bunların yamayla kapatılması onun dışında her türlü doğumsal dudak, damak yarığı gibi baş ve boyun, yüz bölgesindeki anomallerin onarımı, yine doğumsal el anomalleri, parmaklarda yapışıklık ya da 6 parmak gibi konular plastik cerrahinin uğraştığı alanlar. El yaralanmaları, tendon, sinir, damar onarımları, burun ameliyatları, memenin küçültme büyütme gibi estetik ameliyatları, yine halkımız arasında çok bilinmeyen meme kanseri sonrasında memenin alınmasının ardından yeni meme yapımı, kazalar sonrası her türlü yüz kemiklerinin kırıkları, yüz bölgesindeki tümörlerin çıkarılması sonrası o efektlerin kapatılması, göz kapağı, göz çevresindeki ameliyatlar, mikro cerrahi ile onarım, kulakla ilgili (kepçe kulak, doğuştan kulak yokluğu), yeniden kulak yapılması gibi ameliyatları, botoks gibi estetik uygulamaları burada gerçekleştirebileceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Çomü'de Plastik Cerrahi Polikliniği Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement