Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çomü'den Kısa Kısa

İİBF'de oryantasyon programı gerçekleşti.

18.09.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İktisat ve İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF) oryantasyon programı yapıldı.

Dekan Prof. Dr. Mehmet Tekkoyun, Cemil Meriç Konferans Salonu'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, fakülteye 113 öğrencinin yeni kayıt yaptırdığını söyledi.

Öğretim üyelerinden, öğrencilere bir aile ocağını aratmayacak nitelikte davranışlar sergilemelerini isteyen Tekkoyun, "Aynı zamanda daha güzel bir dünya ve Türkiye için ileri seviyede bir eğitim ve öğretim vererek bu gençlerimizi yarınlara hep birlikte hazırlayalım" dedi.

Rektör Sedat Laçiner ise nitelikli mezun olmak ve iş hayatında aranılan bireyler olmak için yabancı dil öğreniminin çok önemli olduğunu belirterek, "Mutlaka çok kitap okuyun ve dünyada neler olup bittiğini takip edin" diye konuştu.

- 57 lise birincisi "ÇOMÜ dedi"

2014 öğrenci yerleştirme sonuçlarına göre 57 lise birincisi ÇOMÜ'yü tercih etti.

Son 10 yılda ÇOMÜ'yü tercih eden lise birincisi sayısı 450 olurken, ilk binden ÇOMÜ'yü tercih eden öğrenci sayısı ise bu yıl 21 olarak belirlendi.

Yetkililer, lise birincileri arasında ÇOMÜ tercihinin son yıllarda daha da arttığını kaydetti.

-Öğrenci dağılımı

2014 ÖSYM verilerine göre ÇOMÜ'ye yerleşen öğrencilerin yüzde 35'i Marmara, yüzde 10'u Ege, yüzde 20'si ise Karadeniz bölgelerindeki illerden geliyor.

ÇOMÜ'de Türkiye'nin her ilinden öğrenci bulunurken, Çanakkaleli öğrenci sayısı ise yüzde 10-11 dolayında. 2014 yılında yerleşen öğrenciler içinde Çanakkalelilerin oranı yüzde 11 olurken bu rakam 4 yıllık okullarda daha da aşağı indi.

Üniversiteye bu yıl yerleşen öğrencilerin cinsiyet dağılımına bakıldığında ise erkek öğrencilerin yüzde 52 oranına yükseldiği belirlendi. Bu oran 4 yıllık okullarda kızlar lehine değişiyor. - Çanakkale

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement