Çomü'nün İş Birliği Anlaşmaları - Son Dakika
Güncel

Çomü'nün İş Birliği Anlaşmaları

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Ukrayna Odessa National Mechnickov Üniversitesi Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı.

26.05.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Ukrayna Odessa National Mechnickov Üniversitesi Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile Ukrayna Odessa National Mechnickov Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Igor Nicolaevich Koval, iki üniversite arasındaki ilişkileri geliştirmek üzere anlaşma imzaladı.

Anlaşma ile iki üniversitenin öğretim elemanları ve öğrencilerinin karşılıklı değişimine ve akademik faaliyetlerine katkı sağlanacağı bildirildi.

Rektör Acer, daha sonra Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan ile iş birliği protokolüne imza attı.

Üniversitenin güçlü bir tarih bölümü bulunduğuna işaret eden Acer, "Çanakkale Savaşları ile ilgili yapılan çalışmalar sadece Çanakkale'ye değil bütün Türkiye'ye ve bilim camiasına hitap ediyor. Tarihi Alan Başkanlığı bu konudaki en yetkin ve yetkili kuruluş. Dolayısıyla iki kurum arasında Çanakkale Savaşları'na ilişkin yapılacak araştırmalarda bir iş birliği protokolü oluşturuluyor olması bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan ise kurum olarak en büyük paydaşlarının ÇOMÜ olduğuna işaret etti.

Paydaşlığın sistemli şekilde ilerlemesi için prensiplerin belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu amaçla arkadaşlarımız gerekli alt yapıyı hazırlayarak bu protokolü oluşturdu. Bugünden itibaren üniversitenin bu konuyla ilgili yaptığı araştırmaların hepsinin topluma yansıtılması anlamında ne gerekiyorsa biz de üzerimize düşeni yapacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çomü'nün İş Birliği Anlaşmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement