Constant: "Trabzon'da Kaldığım İçin Mutluyum" - Son Dakika
Spor

Constant: "Trabzon'da Kaldığım İçin Mutluyum"

Constant: "Trabzon\'da Kaldığım İçin Mutluyum"

Teknik direktör Ersun Yanal’ın kadroda düşünmediği Kevin Constant, Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Shota Arveladze ile yeni bir sayfa açtığını belirterek, Trabzonspor’da kaldığı için mutlu olduğunu söyledi.

05.07.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknik direktör Ersun Yanal'ın kadroda düşünmediği Kevin Constant, Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Shota Arveladze ile yeni bir sayfa açtığını belirterek, Trabzonspor'da kaldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenleyen Kevin Constant, sezon hazırlıklarına iki gün önce başladıklarını belirterek, "Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum; Trabzon'da kalmaktan, burada bulunmaktan, buraya hizmet edecek olmaktan dolayı mutluyum. Yeni teknik heyet, yeni bir çalışma ortamı var. Hocayla ve yardımcılarıyla konuştum. Çalışmaların güzel bir uyum içinde başladığını söyleyebilirim. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor. Umut ediyorum ki, sezon sonuna kadar güzel şeyler bizimle birlikte olacaktır" diye konuştu.

"SHOTA BANA GÜVEN VERDİ"

Geçen sezon Ersun Yanal'la aralarında yaşanan sorunla ilgili olarak ise Gineli oyuncu, şunları söyledi:

"Şu anda ve gelecekte yaşayacağımız ortam çok önemli. Geçmiş geçmiş de kaldı. O dönem o şekilde kapandı. Açıkçası eski hocayla alakalı çok fazla şey söylemek istemiyorum. O konu benim için kapandı. Bizim için burada daha önemli bir konu var, o da mevcut koşullar. Mevcut koşullar bizim kamp çalışmalarımızı etkileyecek şeyler. Shota Arveladze ile çok kısa dönem birlikteyiz ama onun bana verdiği güven, benim ona yapmak istediklerimi anlatış şeklimle, birbirimizi yakaladığımızı düşünüyorum. Aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum o anlamda. Kendi seviyemin bu olmadığı ortada. Bunun üzerine çıkmam lazım. Çok daha fazlasını vermem lazım. Beklentinin bu yönde olduğunun farkındayım. Daha önemlisi kendimden de beklentim bu yönde. Bu kamp boyunca geçmişi bir kenara bırakacağım. O dönem benim için kapandı. Buradaki işe daha fazla nasıl odaklanabilirim hem kendi seviyeme hem takıma nasıl katkıda bulunabilirim diye çalışacağım. Benim de gelecek sezonla düşüncelerim çok iyimser ve pozitif yönde."

"KENDİMİ DAHA FAZLA GRUBUN PARÇASI HİSSETMEK İSTİYORUM"

Trabzonspor ile ilgili temaslarda bulunurken daha önce Fransa'dan da tanıdığım Yattara ile sohbet ettiklerini belirten Constant, "Onun bana çok değerli bilgiler verdiği bir dönemdi. Buranın ne kadar büyük bir camia, ne kadar futbolu seven bir kent, ne kadar taraftarıyla bütünleşen bir futbol kültürü olduğunu anlamıştım. Geldikten sonra da bunların yaşayarak farkına vardım. Trabzonspor'u gerçekten çok seviyorum. İnsanların bana ilgi göstermesini çok seviyorum. Şehrin futbolla yatıp kalkması, çok fazla ilgi duyması, bu ligde kalmak ve tekrar kendi seviyemi göstermek için en büyük motivasyon kaynaklarımdan biri. İtalya daha fazla taktik disipline bağlı kalınan bir lig. Burası belki biraz daha duygusal ve fizik kaliteye dayalı, ikili mücadelelerin daha fazla ve sert yaşandığı bir lig. Kendi açımdan kıyaslama yapacak olursam da, geçen seneye kıyasla şunu öğrenerek başlayacağım bu sezona; belki daha fazla kendimi gurubun parçası hissetmek istiyorum. Daha fazla Türkçe kelimeler konuşmam lazım. Daha fazla buradaki yerel futbol ortamını solumam lazım. İlk geldiğim sene yaşadığım kendimi kendimi izole etme sebeplerimi bu sezon için geride bırakacağım. Daha fazla buranın bir parçası olmaya çalışacağım. Adaptasyonumu çok hızlı şekilde tamamlayacağım. Yer yer Türkçe konuşarak, yer yer arkadaşlarıma yardım ederek adaptasyonumu tamamlamayı planlıyorum" dedi.

"SIK HOCA DEĞİŞİMİNDE BİZ OYUNCULARIN DA HATALARI VAR"

Kevin Constant, "Trabzonspor'un bu kadar çok teknik direktör değiştirmesini neye bağlıyorsun?" sorusuna ise, "Hoca özelinde çok fazla bu soruyu yanıtlamak istersek hata yaparız. İşin aktörleri sonuçta her zaman için oyunculardır. Gerekli sorumluluğu alması gerekenler, taşın altına ellerini sokması gerekenler oyunculardır. Ben yeterli özveride ve yeterli sorumluluk bilincinde olmadığımızı düşünüyorum sık hoca değiştirdiğimiz bu periyotta. İşin en kolayı topu hoca tarafına atıp biz haklıyız demek. Gerçek hiçbir zaman öyle değildir. Bu işin bir acımasız tarafı da bir başarısızlık halinde maalesef ön plana çıkan teknik direktörler oluyor. Ama topu ben ve takım arkadaşlarımın üzerine almak durumundayım. Biz ortaya daha iyi niyetli ve özverili bir çalışma koysaydık belki de bunlar olmayacaktı. Şu anda onları bir kenara bırakıp belki geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamamak adına, önümüzdeki dönemde kullanacağımız bir veri olacak. İşe dört elle sarılmak, daha fazla işe kendimizi ait hissetmek, oyuna daha fazla sadık kalabilmek. Bunlar her anlamda kulübü toparlayıcı unsurlar olacak."

"TRABZONSPOR'DA BÜYÜK POTANSİYELİ VAR"

Gineli oyuncu, "Trabzonspor yıldızları almak için masada neler konuşmalı? İşin sadece ekonomik yönü mü öne çıkıyor?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Taraftarlar ve Trabzon'daki futbola olan tutku önemli. Belki bu kanaldan girildiği zaman oyuncuyu işin ekonomik boyutunun dışında daha rahat yakalayabilirsiniz. Maç kaybettiğimiz dönemde insanlar büyük mutsuzluklar, büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar. Bazıları dönem dönem işlerine gitmiyorlar. O derece takıma bağlılık ve sadık olma durumu var. Yıldız denilen arkadaşlar da işin bu tarafında duygularıyla hareket eden kişiler. Kesinlikle takımın taraftar vurgusunu, şehrin takım etrafında bütünleşme durumunu vurgulamak lazım. Trabzon içinde bulunduğu koşullarla çok daha fazlasını yapabilecek bir takım. Büyük potansiyeli var. İyi bir güç olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki zamanla bu hedeflere yürümeyi başarabilir."

"HOCAM BANA NEREDE İHTİYAÇ DUYARSA ELİMDEN GELENİ YAPARIM"

Constant, hangi mevkide kendini rahat hissettiğiyle ilgili bir soruya da, "Geçen sezon belli dönemlerde sol bekte oynadım. Milan'da zaten orada oynuyordum. Milan hariç değerlendirdiğimizde ben aslında orta saha oyuncusuyum. Ama futbolda bir mevkinin diğerinden üstün olduğuna inanmıyorum. Orta sahada ve sol bekte oynayabilirim veya hocanın eksikliğe göre verdiği görevi elimden geldiğince yeteneklerim doğrultusunda yapma taraftarıyım.Sezona orta saha olarak başlayıp sezon içinde pozisyon değişikliğine gidersen bir geçiş dönemi olacaktır. Ama sol bek başlar ve sezon sonuna kadar gidersem çok problem olmaz. Hoca beni bu sezon sol bek olarak düşünürse kendimden emin şekilde sol bek olarak oynarım" dedi. - ARHNEİM

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Constant: 'Trabzon'da Kaldığım İçin Mutluyum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement