Çöp Arabaları Konteynerleri Dezenfekte Edip, Koku Giderici Sıkacak - Son Dakika
Yerel

Çöp Arabaları Konteynerleri Dezenfekte Edip, Koku Giderici Sıkacak

Çöp Arabaları Konteynerleri Dezenfekte Edip, Koku Giderici Sıkacak

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü temizlik araçları ve konteynerleri artık pis kokmayacak.

09.09.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü temizlik araçları ve konteynerleri artık pis kokmayacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı çöp araçlarına monte edilen sistem sayesinde çöp konteynerleri her boşaltılışında dezenfekte edilip, koku gidericilerle temizlenecek.

Tarsus'un sıcak hava etkisi altında yer alan bir coğrafyada olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, artık konteynerlerin kokmayacağını söyledi. Başkan Can, "Vatandaşlarımızdan gelen konteyner şikayetlerini dikkate alarak bu konuda çalışma yapmaları için Temizlik İşleri Müdürlüğüne talimat verdi. Yapılan çalışmalar sonucunda şehrimizde çöpleri alan araçların üzerlerine yerleştirilen bu cihazlar sayesinde çöpler alındıktan sonra konteyner yerine konmadan araçta bulunan bu cihaz ile koku giderici sıkılarak hem konteynerlerin kokmasını önlüyor hem de konteyneri dezenfekte etmektedir. Bu sistem sayesinde konteynere kara sinek ilacı uygulaması da yapılabilmektedir. Bu cihaz sayesinde vatandaşlarımızı konteynerde oluşacak kokulardan ve sineklerden kurtarmış olacağız" dedi.

Türkiye'de tek ve ilk olan bu sistemle sorunu büyük ölçüde çözeceklerini belirten Başkan Can, temiz bir çevre için mücadele ettiklerini ve Tarsusluların sağlığı için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çöp Arabaları Konteynerleri Dezenfekte Edip, Koku Giderici Sıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement