Babaeski'de Çöp Konteynırları İlaçla Dezenfekte Edildi - Son Dakika
Yerel

Babaeski'de Çöp Konteynırları İlaçla Dezenfekte Edildi

Babaeski\'de Çöp Konteynırları İlaçla Dezenfekte Edildi

Kırklareli'nin Babaeski Belediyesi, çöp konteynırları ve temizlik kovalarını dezenfekte ilaçlarla temizledi.

20.11.2015 16:12  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde çöp konteynırları ve temizlik kovaları dezenfekte ilaçlarla temizlendi.

Babaeski Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe merkezindeki tüm konteynırları ve temizlik kovalarını dezenfekte ilaçlarla temizliyor. Yaklaşık 1 hafta sürecek çalışma kapsamında konteynırlarların mahalle mahalle temizleneceği ve çevrede oluşabilecek kötü kokuların, görüntülerin önüne geçileceği belirtildi.

Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı ilçede çevre sağlığına son derece önem verdiklerini ifade ederek, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, ilçemizde bulunan çöp konteynırlarını dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına düzenli bir şekilde devam etmektedir. Çevre temizliği ve sağlığı açısından da büyük önem taşıyan dezenfekte çalışmalarında konteynırlar önce bol köpükle yıkanıyor, belli bir sürenin ardından da durulanıyor" dedi.

Konteynırların çevresindeki kaldırımların da özenle temizlendiğine dikkat çeken Başkan Hacı, "Kullanılmakta olan değişik kapasitelerdeki çöp konteynırları arızaları denetim elemanlarının tespitleri ile ve gelen talepler doğrultusunda temizlik araçlarımız ile yerinde tamir edilerek boyanmaktadır. Gerekli işlemler en kısa sürede yapılmaktadır. Ekonomik ömrünü tamamlayarak kullanılmayacak duruma gelen konteynırlar toplanarak yerlerine yeni konteynırlar konulmakta, yetersiz gelen konteynırlar denetim elemanlarının tespitleri doğrultusunda takviye edilmektedir. Eskiden ilçemizde poşetli sistem uygulanıyordu. Poşetli sistemde özellikle poşetler kediler, köpekler tarafından dağıtılmakta, poşetler taşınmakta, çevremizde kötü görüntüler oluşmaktaydı. Konteynırlı sistem en temiz en sağlıklı sistemdir. En azından kötü kokuların, kötü görüntülerin çevreye yayılmasını ve çevreyi kirletmesini önlemektedir. Önümüzdeki dönemde amacımız Avrupa'daki gibi renkli konteynır sistemine ve gömme konteynır sistemine geçip geri dönüşümü ilçemizde hızlandırmaktır. Bu konuda ne yazık ki Avrupa ülkelerine göre biraz geri kalmış durumdayız. Geri dönüşüm ekonomik yönden israfın önlenmesi, kaynaklarımızın yeniden kullanılması demektir. Bu konu üzerine daha fazla çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Babaeski'de Çöp Konteynırları İlaçla Dezenfekte Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement