Çöplük" Gibiydi Şimdi Turistler Geliyor - Son Dakika
Güncel

Çöplük" Gibiydi Şimdi Turistler Geliyor

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Dombayçayır köyüne 22 yıl önce oğlunu kanserden kaybettikten sonra dönerek babadan kalma virane kahvehane ve evi restore eden Tunca çifti, adeta çöplük haline gelen bölgeyi ağaçlandırıp yaşam alanına çevirdikten sonra turistleri konuk etmeye başladı.

29.10.2016 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Dombayçayır köyüne 22 yıl önce oğlunu kanserden kaybettikten sonra dönerek babadan kalma virane kahvehane ve evi restore eden Tunca çifti, adeta çöplük haline gelen bölgeyi ağaçlandırıp yaşam alanına çevirdikten sonra turistleri konuk etmeye başladı.

Şaban (72) ve eşi Kadriye Tunca (71), 22 yıl önce oğulları Sami Tunca'nın kalın bağırsak kanserinden vefatından sonra Dombayçayır'a geri döndü.

Babadan kalma virane ev ve kahvehane ile adeta çöplük haline gelen çevresini kendi imkanlarıyla temizleyip, yeşillendiren Tunca çifti, 22 yılda çevre düzenlemesi ve eski eşyaların yeniden kullanılmasıyla örnek bir yerleşim alanı ortaya çıkardı.

Şaban Tunca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kullanılmayan eski eşyaları ile araç lastiklerini kullanarak, evi ve bahçeyi dekore ettiğini söyledi.

Gelenlere köyün misafirperverliğini göstermeye çalıştıklarını vurgulayan Tunca, Bilecik, Kütahya, Tavşanlı ve Domaniç'ten köye gelenleri çayını ve kahvesini içmeden göndermediğini anlatarak, "Babamdan kalma kahvehane ve evi önce kendi imkanlarımızla restore ettik. Küçük bölüme geçimimize katkı olsun diye bir market açtık. Vefat eden oğlum adına bir de hayrat çeşme yaptım." dedi.

Tunca, babasının burada çok önceleri kahvehane işlettiğini anlatarak, şunları dile getirdi:

"Elli sene esnaflık yaptım, 1994'te çocuğumu kanserden kaybettim. Allah da beni buraya yönlendirdi. Burası daha önce çöplüktü, sağdan soldan topladığım eski eşyalarla burasını yaptım. Yani buraya para harcadım desem yalan olur. Burayı güzelleştirmek için çiçekler, ağaçlar diktim. Turistler gelmeye başladı. Çevre ilçelerden gelenler buraların resimlerini çekiyorlar. Örnek olduk memlekete ve gençlere. Bir zamanlar çöplüktü ama şimdi memlekette yok."

Köy sakinlerinden Sabri Çetin (76), daha önce Dombayçayır köyünde böyle bir yerin olmadığını belirterek, "Takdirle karşılamak lazım ki, köyümüzde böyle bir yer oldu. Çöplük gibi bir yerdi, çok çalışma yaptı, çiçekler, meyveler aynı zamanda ağaçlar dikti. Bu hizmetleri parasız pulsuz herkes yapamaz." yorumunu yaptı.

Çöplük" Gibiydi Şimdi Turistler Geliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çöplük' Gibiydi Şimdi Turistler Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement