Çöpü Müzikle Buluşturdular - Son Dakika
Güncel

Çöpü Müzikle Buluşturdular

Çöpü Müzikle Buluşturdular

Bodrum'da düzenlenen Çöp Sanat Etkinliği'nde yönetmen ve yapımcı Harun Özakıncı'nın çekimlerine başlayacağı 'İnaf Gari' filminde kullanılacak şarkıların tanıtımı yapıldı.

18.10.2014 12:22  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen Çöp Sanat Etkinliği'nde yönetmen ve yapımcı Harun Özakıncı'nın kısa süre içinde çekimlerine başlayacağı 'İnaf Gari' filminde kullanılacak şarkıların tanıtımı yapıldı. Halka çöplerin doğada ne kadar sürede yok olduklarına dair bilgiler verildi.

Çevre ve deniz dibi temizliğinde farkındalık yaratmak amacıyla yapımcılığını ve yönetmenliğini Harun Özakıncı'nın üstlendiği 'İnaf Gari' filminde kullanılacak şarkılar Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen Çöp Sanat Etkinliği ile tanıtıldı. Bodrumlu müzisyen Mustafa Sarsılmaz, ters mesajlı 'Denizi kirlet at çöpünü' ve 'Sıkıntı' isimli şarkıları tanıttı.

Etkinlik kapsamında atık yağlar ve denize atılan çöplerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Çöp sanat etkinliklerinde görevli 4 kişi meydana kurulan sahnede, sigara, bebek bezi, plastik, kağıt, pet şişe ve meyve kabukları gibi atıkların ne kadar sürede yok olduğunu Bodrum şivesi ile anlattı. Ayrıca, atık yağların ne yapılması gerektiği nasıl ve nerede toplanması gerektiğiyle ilgili bilgiler verildi.

Yönetmen Özakıncı, kısa bir süre sonra İnaf Gari filminin çekimlerine başlayacağını belirterek, "İnaf Gari filminin tanıtımı süresinde Çöp Sanat Etkinlikleri kapsamında bugüne kadar çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Bu etkinlikler kapsamında heykel, defile, deniz temizliği yapıldı. Son etkinliğimizde de çöpü müzikle buluşturduk ve filmimizin soundtrack müziği olarak kullanılacak şarkının tanıtımını yaptık. Bununla birlikte, doğaya atılan atıkların ne kadar sürede yok olacağını Bodrum şivesi ile arkadaşlarımız anlattı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çöpü Müzikle Buluşturdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement