Çöpünü Kovaya At, Tuttuğun Takımı Şampiyon Yap - Son Dakika
Yerel

Çöpünü Kovaya At, Tuttuğun Takımı Şampiyon Yap

Çöpünü Kovaya At, Tuttuğun Takımı Şampiyon Yap

Aydın’ın Didim ilçesinde, öğrenciler tuttukları takımının kovasına çöplerini atıyor.

09.05.2016 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Didim ilçesinde, öğrenciler tuttukları takımının kovasına çöplerini atıyor. Bir ay boyunca hangi takım daha fazla çöp toplarsa, o takımın taraftarı olan öğrenciler ödüllendiriliyor.

Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla okulların temiz tutulması için örnek bir proje hayata geçirildi. İlçemiz Gazi İlkokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan ve Kaymakamlık proje ofisinden destek alınan proje kapsamında öğrenciler arasında yapılan mini anketle en fazla taraftara sahip 3 takım belirlendi.

"SLOGANLAR HAZIR"

Ankette Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş takımları öne çıkarken, Didim Belediyesince 3 takımın renklerinden oluşan çöp kovaları Okul bahçesine konuldu. Konulan çöp kovalarının üzerlerine "Temiz Okul Temiz Bahçe Şampiyon Fenerbahçe, İşte Okul İşte Saray Şampiyon Galatasaray, Temiz Okul, Temiz bahçe taş Şampiyon Beşiktaş" ile "Esmerim biçim biçim çöp toplarım takımım için" sloganları yer aldı.

Okul içerisinde öğrencilerin kantinlerden yada dışarıda getirerek tükettikleri yiyecek ve içecek maddeleri ile okul bahçesinden topladıkları çöpleri tuttukları takımın çöp kovalarına atıyor. Ay boyunca toplanan çöpler proje ekibi tarafından yapılan değerlendirmenin neticesinde her ay bir takımın taraftarı ay şampiyonu ilan ediliyor.

"BEKLENEN BAŞARI ELDE EDİLDİ"

Projeyle ilgili bilgiler veren Gazi İlkve Ortaokulu Müdürü Birol Kurt okullarında bahçe temizliği sorunu yaşandığını ve bu sorunun çözülmesi noktasında öğretmenlerle bir proje çalışması başlattıklarını belirterek "Hazırladığımız proje İlçe Milli Eğitim Müdürümüz aracılığıyla İlçe Kaymakamımıza sunduk. Kaymakamlık proje ofisince de bu projemiz değerlendirildi. Gerekli izin ve işlemler alınınca çalışma başlatıldı. Anketler yapıldı ve öne çıkan 3 takım belirlendi. Bu ankete göre belirlenen 3 takım için çöp kovasına ihtiyaç duyuldu. Süreç içerisinde Didim Belediyemizde bize çöp kovalarını tahsis etti. Ardından da proje öğrencilerimize anlatıldı. Mart ayında uygulamaya konulan projede beklediğimiz başarıyı almaya başladık ve Nisan ayı itibariyle birinci olan takımımızın taraftarlarını ödüllendirdik. Şu an da projedeki başarı oranımız % 90'larda; bu proje ilçemizdeki tüm okullarda da hayata geçirilmesi hedefleniyor." dedi.

Kurt ayrıca ileri de projeyi daha da genişletip çöplerin geri dönüşüme kazandırılması anlamında da çalışma yapmayı planladıklarını ifade etti.

"NİSAN AYI ŞAMPİYONU GALATASARAY"

Nisan ayının şampiyonu Galatasaray olurken, şampiyonluğa kayıtsız kalmaya Galatasaray Spor Okulları da öğrencileri mutlu etmek için okula bağışta bulundu. GS Spor Okulları sorumlusu Naci Saygın okuldaki GS taraftarı öğrencilere dağıtılmak üzere Okul yönetimine futbol topu, GS bayrak ve bilekleri hediye etti. Saygın okul temizliği noktasında yapılan bu projeyi beğendiklerini belirterek bu tür projelere her zaman destek olacaklarını belirtip, GS şampiyon yapan minik öğrencilere de ayrıca teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çöpünü Kovaya At, Tuttuğun Takımı Şampiyon Yap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement