Çorap satıp parasını Gazzeli kardeşlerine gönderdiler - - Son Dakika
Güncel

Çorap satıp parasını Gazzeli kardeşlerine gönderdiler -

Çorap satıp parasını Gazzeli kardeşlerine gönderdiler -

İl merkezinde yaşayan, ortaokul 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Emre Avşin ile ilkokul 5. sınıf öğrencisi Murat Güldaş, televizyonda haberlerde İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırıları izleyerek orada yaşayan çocukların dramına çok üzüldü.

15.08.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorap satıp parasını Gazzeli kardeşlerine gönderdiler - KÜTAHYA

Kütahya'da, ortaokul ve ilkokul öğrencisi iki çocuk, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayarak, bayramda topladıkları harçlıklarıyla aldıkları çorapları satıp, gelirini Gazze'ye bağışladı.

İl merkezinde yaşayan, ortaokul 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Emre Avşin ile ilkokul 5. sınıf öğrencisi Murat Güldaş, televizyonda haberlerde İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırıları izleyerek orada yaşayan çocukların dramına çok üzüldü. Bunun üzerine, oradaki çocukların Ramazan Bayramını kutlayamadıkları düşüncesinden yola çıkarak bayramda ailesi ve akrabalarından topladıkları harçlıklarla gidip toptan çorap aldı.

Kent merkezine kurdukları tezgahta çorapları satan çocuklar, buradan elde ettikleri 70 lirayı Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'e teslim ederek, Gazze'ye gönderilmesi ricasında bulundu.

Güldaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, televizyonlarda Gazze'nin durumunu gördüğünü ve bu yüzden içinin sızladığını söyledi.

Arkadaşlarıyla karar vererek bayram harçlıklarını bu yolda değerlendirmeyi planladıklarını ifade eden Güldaş, "Bu harçlıklarla çorap aldık ve onları sattık. Elde ettiğimiz 70 lirayı, müftülüğün vermiş olduğu Gazze hesabına yatırdık" dedi.

Avşin de Gazze'deki insanların öldüğü için bu yardımı gerekli gördüklerini dile getirdi.

Oradaki kardeşlerinin zulüm altında olduğunu belirten Avşin, "Orada herkes evsiz barksız kaldı. Biz bunun farkına vardık ve para topladık. Başka annelerin çocukları da bunun farkına varmalı ve 3-5 neyse yardımda bulunmaları gerekir" diye konuştu.

İl Müftüsü Gül ise çocukların bu hareketinin kendisini çok duygulandırdığını ve umutlarını tazelediğini anlattı.

Çocukların bayram harçlıklarıyla çorap satıp, gelirini Gazze'ye gönderdiklerini hatırlatan Gül, "Ortaokula giden iki yavrumuz bize gelerek, bayram harçlıklarıyla çorap almak ve bunları da satmak suretiyle kazandıkları parayı, Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize yardım olsun düşüncesiyle yatıracaklarını söyledi. Biz de kendilerine Gazze hesap numarasını verdik. Çok etkilendiğim bir durum oldu. Bu yavrularımızın ikisi de ortaokul öğrencisi. 70 lira para toplayıp götürüp bankaya yatırdılar ve dekontunu da bana getirdiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Böyle duyarlı çocuklarımızın, vatandaşlarımızın sayısının artmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Gül, Diyanet İşleri Başkanlığının yardım kampanyası başlattığını ve bu kampanyayı merkez ve ilçe camilerinde duyurduklarını kaydetti.

Başbakanlığın, Gazze için bir genelge yayınladığını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Başkanlığımız, bunun koordinasyonunu da Diyanet İşleri Başkanlığına verdi. Başkanlığımız da bizden bu konuyla ilgili halkımıza, resmi kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, kendi teşkilatımıza duyurmamızı istedi. Biz de ilgili yazıya istinaden bir kampanya başlattık. Bu kampanyanın sonucunda Kütahya genelinde 430 bin 295 lira para toplandı ve ilgili hesaba yatırıldı. Tabi bunun dışında SMS ile yardım yapılabileceğini vatandaşlarımıza duyurduk. Bayram sabahı da kürsüde cemaatimize vaaz ederken vatandaşların 'Gazze' yazarak '2851'e göndermeleri halinde 5 lira yardım edileceğini duyurduk. Gerçekten vatandaşlarımızın büyük bir ilgisiyle karşılaştık. Tabi ne kadar yardım yapıldığını net olarak bilmemiz şuan için mümkün değil."

Gül, çocuklara birer Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığına ait kitap hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorap satıp parasını Gazzeli kardeşlerine gönderdiler - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement