Çorlu'da BBP'lilerden Savcı Atamasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Çorlu'da BBP'lilerden Savcı Atamasına Tepki

Çorlu\'da BBP\'lilerden Savcı Atamasına Tepki

Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit olduğu kazayla ilgili soruşturmaya 'takipsizlik' kararı veren Habib Korkmaz'ın, Çorlu Adliyesi'ne Başsavcı olarak atanması protesto edildi.

16.11.2014 15:47  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde bir grup Büyük Birlik Partisi (BBP) üyesi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmaya Kahramanmaraş'ta görev yaptığı sırada 'takipsizlik' kararı veren Cumhuriyet Savcı Habib Korkmaz'ın, Çorlu Adliyesi'ne Başsavcı olarak atanmasını protesto etti. Adliye önüne üzerinde 'Adaletin ruhuna el Fatiha' yazılı siyah çelenk bırakan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, "Kudretiniz bu davayı kapatmaya yetmeyecek" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan ve Çorlu ilçe örgütü yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi, Çorlu Adliyesi'ne yürüdü. Ellerinde 'Dokunan terfi ediyor' yazılı pankart ile 'Adaletin ruhuna el Fatiha' yazılı siyah çelenk taşıyan grup, Cumhuriyet Savcı Habib Korkmaz'ın, Çorlu Adliyesi'ne Başsavcı olarak atanmasını protesto etti. Adliye önünde soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasını bazı üyeler savcı ve başsavcı cübbeleri giyerek tiyatral olarak canlandırdı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, helikopter kazasının aydınlatılana kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Karacan, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin orta yerinde 46 saat boyunca helikopter enkazına ulaşamamanızın gerekçelerini bizim anlayacağımız şekilde anlatmadan bu dava kapanmayacaktır. Kurtuldu geliyor şuuru açık, kaburgasında ve ayağında kırık var açıklaması ile nasıl bir operasyon yapıldığını öğrenmeden bu dava kapanamayacak. Kaza kırım raporu ile devlet denetleme raporunun birbirini yalanlarcasına zıt tespitlerde bulunmasının mantıklı bir izahı bize yapılmadan bu davanın kapanması mümkün değildir."

Soruşturmaya bakanların terfi ettirildiğini öne süren Karacan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beş yıl gibi bir zamanda özel yetkili savcılar tarafından hazırlanan yaklaşık olarak 130 klasör bilgi ve belgeye rağmen 3 ay gibi bir zamanda takipsizlik veren Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı terfi ettirilerek Çorlu'ya Başsavcı olarak atandı. Genel Başkanımız için 'bulundu getiriliyor' diyen Kayseri Valisi, Danıştay üyesi yapıldı. Kahraman Valisi önce Kamu Güvenliği Müsteşarı, ardından Büyükelçi oldu. Kayseri Emniyet Müdürü önce Ankara Emniyet Müdürü daha sonra ise KOM Daire Başkanı oldu. Ancak takipsizlik kararını kaldıran Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi hakimi ise daha alt bir göreve verildi. Beklediğiniz bir terfi varsa ve bir türlü gelmiyor ise şehit Muhsin Yazıcıoğlu davasına herhangi bir şekilde çomak sokarsanız hemen müjdeli haberi alırsınız."

ARBEDE ÇIKTI

Konuşmaların ardından partililer Adliye kapısına siyah çelenk bırakmak istedi. Geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri grubun adliye bahçesine girmesine izin vermeyince arbede çıktı. Tartışmaların ardından polis, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan ile 3 üyenin çelenk koymasına izin verdi. Siyah çelengi adliye kapısına bırakan kalabalık daha sonra dağıldı. - Tekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorlu'da BBP'lilerden Savcı Atamasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement