Çorlu'da Define Avı - Son Dakika
Güncel

Çorlu'da Define Avı

Çorlu\'da Define Avı

Çorlu'nun sevimli mahallelerinden birinde kendi halinde yaşamakta olan insanların kaderi bir anda değişti.

08.05.2014 09:32  Güncelleme: 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu'nun sevimli mahallelerinden birinde kendi halinde yaşamakta olan insanların kaderi bir anda değişti. Mahalle'den birilerinin bulduğu eski bir harita, tüm mahallenin taşını toprağını, mahallelinin ise hayatlarını allak bullak etti. Çoğunluğunu Romanların oluşturduğu mahalle ahalisi, bir umudun peşinden oradan oraya sürüklendi durdu aylarca.

Yıl 1974… Toplumsal hareketler, karartma gecelerinin kalın perdeleri, hippiler, siyah beyaz televizyon, ispanyol paça pantolon, mahalle bakkalı, kapıya gelen sütçü… Yönetmen Tarık Şerbetçioğlu'nun tabiriyle, "Teknolojinin henüz ülkemize girmediği, ama insanlığın çokça yaşandığı yıllardayız… Ülke olarak ortak paydalarımızın çok olduğu yıllar… Lakin yurdum insanı, safça hayaller peşinde o vakitlerde de koşmakta".

Tüm bu bahsedilenlerde, yaşanmış gerçeklik kadar kurmaca hayaller de çeliyor akılları… Bu, hayatın içinde bir oyun… Koşuyolu Mahalle Evi tiyatro topluluğu 34718'in, 2013-2014 tiyatro sezonundaki 7. oyunu-Definename. 5 Mayıs Pazartesi günü, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde, perdeler çalgısıyla çengisiyle rengarenk açıldı. Oyun, 70'lerin Türkiyesinde yaşanan ve günümüz için belki biraz safça ama aynı zamanda sıcacık yaşamlardan bir kesit taşıyordu seyirciye. İnsanların sanal ortam iletilerine tutsak oldukları, ailelerin aynı odada oturup da, birbiriyle sohbet yerine önlerindeki ekranın sahte esprilerine tek başlarına kahkahalar attıkları sinsi yalnızlıklara inat; 'müsaitsen akşam çayına geleceğim'diye balkondan haber verilen ya da çat kapı kahve içmeye gidilen ziyaretleri, çiçeklerle bezeli kapı önü sohbetlerini, yüz yüze-omuz omuza atılan kahkahaları yeniden hatırlatıyordu.

Definename, vurucu sahneleriyle büyük beğeni topladı. Peki ya defineye ne oldu derseniz; oyun 13 Mayıs Salı günü, saat 20:30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde tekrarlanacak. Hem keyifle seyreder, hem de cevabı öğrenebilirsiniz. Ama hemen şunu söyleyelim ki; en büyük zenginlikler, bazen gözümüzün önünde durup da fark edilmeyi bekleyenlerdir. "Aşk, sağlık, ahlak büyük define" diyor oyun yazarı Sinan Bayraktar. "Definename" hem güldürüyor, hem düşündürüyor.

Yazan: Sinan Bayraktar
Yöneten: Tarık Şerbetçioğlu
Oynayanlar
Ahmet Şişman
Ayça Aydın
Ayten Özoğlu
Birsen Tatoğlu
Canan Çelik
Canel Erhan
Deniz Güler
Ege Erdemli
Fahire Belen
Ferdi Kasapbaşı
Gülin Çelikal
Hatice Erbil
Hülya Ceylan
İncifer Başar
İpek Aksakal
Kaan Şahin
Kamer Başar
Merve Tecimer
Nalan Erdemli
Necati Gökten
Nuray Çatay
Sedef Konukman
Sevil Aktepe
Sezgin Gerede
Yasemin Mutlu
Zeynep Naz Ercan
Zuhal Argun

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çorlu'da Define Avı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement