Çorlu'da "Termik Santrale Hayır" Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Çorlu'da "Termik Santrale Hayır" Toplantısı Yapıldı

Çorlu ilçesinde, "Termik santrale hayır" toplantısı düzenlendi.

24.03.2016 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu ilçesinde, "Termik santrale hayır" toplantısı düzenlendi.

Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Ergene ilçesi Ulaş Mahallesi'ne kurulması planlanan termik santral masaya yatırıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin geçtiği zor süreçte seçilenlerin çok ulvi bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Trakya'da termik santral kurulmasına karşı olduklarını ifade eden Baysan, "Trakya, 70'li yılların sonunda sanayi akımına uğradı. Zamanında belediyelerin müdahale edememeleri ve ettirilmemeleri neticesinde bugünlere geldik. Günümüzde de Marmaraereğlisi, Ulaş ve dünyada sadece 3 bölgede yer alan Longoz Ormanları'na sahip Kırklareli'nde termik santraller kurulmak istenerek Trakya topraklarının mahvolmasına ön ayak olunuyor" dedi.

Tamamen firma karlılığı doğrultusunda çalışacak santral neticesinde toprağın, suyun ve insanların sağlığının bozulacağını söyleyen Baysan, burada yakılacak Afrika'nın en ucuz kömürleriyle nefes alma imkanının kalmayacağını kaydetti.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de, Zonguldak Çatalağzı'nda faaliyet gösteren termik santralde yapılan gözlemlerde söz konusu santralin çevreye olumsuz etkilerine bizzat şahit olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Termik santral ekolojik dengeyi bozmakta, çevreyi denizi kirletmekte, insan sağlığını tehdit etmektedir. Aynı sorun burada da olacaktır. İzin verilen bir işletmenin ardından yenileri gelecektir. İkinci bir santralin Misinli'ye yapımı planlanmaktadır. Bu zehri solumak istemiyoruz. Hukuki müracaatımızı yaptık, Trakya halkının zehirlenmesine müsaade etmeyeceğiz."

Toplantıya Çorlu ve Ergenedeki mahalle muhtarları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorlu'da 'Termik Santrale Hayır' Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement