Çorlu'da Trakoff Yarışları - Son Dakika
Güncel

Çorlu'da Trakoff Yarışları

Çorlu\'da Trakoff Yarışları

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Trakoff trial yarışlarının ilk günü oldukça çekilmeli geçti.

03.12.2016 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Trakoff trial yarışlarının ilk günü oldukça çekilmeli geçti. Yarışmacılar, 12 parkuru kısa sürede tamamlama mücadelesi verdi.

Çorlu Belediyesi tarafından Şahbaz Mahallesi'nde yapılan pistte gerçekleştirilen Trakoff trial yarışlarına ilk gün çekilmelere sahne olurken, vatandaşların ilgisinin az olduğu görüldü. Trakya Offraad Yönetim Kurulu üyesi ve yarış sekreteri Barış Tunca, yarışlarının Trakya'da ilk kez gerçekleştiğini belirterek, "63 dönümlük arazide ve belediye çalışanlarımızın yardım ettiği Trakya Off-Road Kulübü ile beraber düzenlediğimiz sahada 12 parkurlu, 8 takımın katıldığı 16 araçla beraber yarıştığı bir yarışma düzenledik. Tabi ki, bu aslında Türkiye'nin en güzel en iyi pisti şuan Off-Road pisti olarak anılıyor. Bütün basın yayın organlarında zaten bu medyaya da yansıdı. Aslında biraz geç kaldık. Havalardan dolayı, pistin yetiştirilememesinden dolayı biraz sıkıntılar vardı, onları atlattık en sonunda 3-4 Aralık'ta yarışmayı hak kazandık. Önümüzdeki senede ise 5 tane yarış almayı düşünüyoruz. Uluslararası yarışlar yapmayı düşünüyoruz. Bulgaristan, Yunanistan, Türkiye ayaklı mahalli yarışlar yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Yarışların dışarıdan bakıldığında pahalı bir yarış gibi gözüktüğü ancak bu yarışlarının pahalı bir yarış olmadığını belirten Tunca, "Aslında çok ucuz yarışlardır. Çok ucuz araçlarla da bu tarz yarışlara katılabilirsiniz. Örnek veriyorum 15-20 bin liradan başlayarak 200-300 bin liraya kadar araç skalası var. Siz normal Off-Road yapmak istiyorsanız 15 bin liralık araçla da yapabilirsiniz. İlla çok pahalı bir araç olmasına gerek yok. Türkiye motor sporları açısından biraz kısır bir yer aslında, Avrupa'ya baktığımız zaman bir çok organizasyonlar var ama Türkiye'mizde maalesef kısıtlı sayıda organizasyonlar var. Bununla alakalı pistlerde çok kısıtlı ama önümüzdeki yıllarda zaten seyirciyi görüyorsunuz yavaş yavaş insanların ilgisi artmaya başladı" dedi. - Çorlutekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorlu'da Trakoff Yarışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement