Çorlu'daki Suriyeli Mülteciler Yardım Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Çorlu'daki Suriyeli Mülteciler Yardım Bekliyor

Çorlu\'daki Suriyeli Mülteciler Yardım Bekliyor

Suriye'de iç savaştan kaçarak Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine yerleşen mülteciler yardım bekliyor.

20.07.2014 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de iç savaştan kaçarak Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine yerleşen mülteciler yardım bekliyor.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerine dağılan Suriyeli mültecilerden 15'i Çorlu ilçesine geldi. Merkez Garaj Caminde kullanılmayan 2 odada kalan mültecilere Çorlu Belediyesi yiyecek yardımında bulunurken diğer ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için perişan halde hayatlarını sürdürüyor.

Suriyeli ailelere kapılarını açan Merkez Garaj Camii, mültecilerin konaklama sorunlarını ortadan kaldırırken, 15 kişiden oluşan 3 aile "Çocuklarımızın üzerlerinde giymiş olduğu elbiseleri çamaşır makinemiz olmadığından yıkayamıyoruz. Çocuklarımız günlerdir kirli çamaşırları ile dolaşıyor. Yıkanmayan çamaşırlar yüzünden çocuklarımızın vücutlarında yaralar oluştu, vatandaşlardan çocuklarımızın giymeleri için bizlere temiz elbiseler, çamaşırlar getirmelerini istiyoruz." dediler.

"KOMŞULARIMIZI GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜLER"

Suriye'deki savaştan da bahseden Suriyeli vatandaşlar, "Savaş bizi doğup büyüdüğümüz yurdumuzdan, toprağımızdan etti. Savaştan önce Suriye'de her şeyimiz vardı, kimseye muhtaç değildik. Fakat savaş bizi şimdi buralara gelmeye zorladı, her şeyimizi orada bıraktık ve buraya geldik. Suriye'de komşularımız gözlerimizin önünde öldürüldü, acımasızca çocukları katlettiler ve halen de katlediyorlar" ifadelerini kaydetti.

İş olsa çalışacaklarını belirten Suriyeli erkekler, "Bizim için kadınların çalışması günahtır o yüzden biz erkekler çalışırız. Bu yüzden Çorlu'da bize iş verseler çalışırız" dediler. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu'daki Suriyeli Mülteciler Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement