Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çorlu'dan Kısa Kısa

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çorlu belediyesi tarafından düzenlenecek olan "6. Uluslararası Çocuk Festivali"ne yurt dışından katılacak misafir öğrenciler Çorlu'ya geldi.

21.04.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çorlu belediyesi tarafından düzenlenecek olan "6. Uluslararası Çocuk Festivali"ne yurt dışından katılacak misafir öğrenciler Çorlu'ya geldi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, Çorlu'da geleneksel hale gelen festivalin bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere ev sahipliği yapacağını belirterek, festivale katılmak için Arnavutluk, Arjantin, Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen misafir ekipleri kendisinin karşıladığını söyledi.

6 gün sürecek olan festivalde, Çorlu ve yeni mahallelerinde gösteriler yapacak olan öğrencilerin, Çorlu'daki öğrenci aileleri tarafından ağırlanacağını bildiren Baysan, "Uluslararası Çocuk Festivali farklı kültürlerin buluşmasına sahne oluyor. Çocukların farklı ülkelerden arkadaşlar edinmelerine de vesile olan bu festival kapsamında, Çorlu'da bir dizi etkinlikler yapılacak. Bunlar arasında ziyaretler, halk oyunları ve yöresel dans gösterileri ve konserler yer alıyor" dedi.

- "Evde Bakım Hizmeti Projesi"

Çorlu Belediyesi, Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi ve Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ortak yürüttüğü "Evde Bakım Hizmeti Projesi" çalışmaları devam ediyor.

Çorlu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Çorlu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Evde Bakım Hizmeti Projesi'nin yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşların yaşam kalitesini yükselten bir hizmet haline geldiği bildirildi.

Evde bakım hizmeti kapsamında hasta ve yaşlı refakatçiliği konusunda eğitimli personel tarafından projeden yararlanan 66 vatandaşın evlerinde temel ihtiyaçlarının giderildiği ifade edilen açıklamada, Çorlu'da ilk kez hayata geçirilen projenin, hasta ve yaşlı vatandaşlar ile onların yakınları tarafından memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement