Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu\'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediye Meclisi ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

10.10.2016 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Belediye Meclisi ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında, meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, 2017 mali yılı performans programı, 2017 yılı ücret tarifesi ve belediye bütçesi, Çorlu Belediyesine ait kreş, konukevi, yüzme havuzu, düğün salonu, spor ve sosyal tesislerle bu tesislerden faydalanan vatandaşlara hizmet veren büfelerin faaliyetlerinden kaynaklanan gelir ve giderlerin takibini yaparak vergisel yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde "Çorlu Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi" kurulması, Arşiv Müdürlüğü kurulması ve 5 maddeden oluşan imar planı değişiklik talepleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı sonrası Baysan ve Meclis üyeleri bir süre daha sohbet etti.

Öğrencilerden hayvan barınağına ziyaret

Çorlu'da eğitim öğretim veren Yunus Emre İlkokulunun öğrencileri, Çorlu Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etti.

Öğrenciler, kendi aralarında topladıkları paralarla aldıkları mama ve çeşitli malzemeleri Hayvan Barınağı yetkililerine teslim etti.

Öğretmen ve öğrencileri barınakta karşılayan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Baysan, öğrencilere bu duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür ederek, "Tüm vatandaşlarımızın hayvanları koruması gerekiyor. Hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını hiç unutmamalıyız. Çocuklarımız, hayvan sevgisini küçük yaşlarda kazanıyor. Çocuklarımızı bugün barınağa getirerek onlara hayvan sevgisini aşılamaya gayret eden okul idareci ve öğretmenlerimizi de kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Baysan'dan din görevlilerine ziyaret

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, din görevlilerini ziyaret etti.

İlçe Müftülüğünde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Baysan, kendisini ağırlayan Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek ve din görevlilerine teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Din görevlilerimizin dinimizi öğrenmemiz konusunda verdikleri eğitimler insan hayatında çok önemli bir yer tutuyor. Sadece öğretici değil, müftülük, imamlık, vaizlik gibi doğumdan ölüme geçen sürede bizlere kattığınız değer için teşekkürü bir borç biliyoruz. Dinimiz iyi anlatılır ve anlaşılırsa hakikaten iyi birer insan olarak hayatı idame ettirebilmek mümkün. Çok güzel bir dinimiz var ancak maalesef herkes kendine göre yorumluyor."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorlu Müftüsü Adem Gülmek ise müftülük olarak ilçede birçok köklü çalışmalara imza attıklarını anlattı.

Yaptıkları çalışmalar hakkında Baysan ve ekibine bilgi veren Gülmek, bazı konularda Belediyenin desteğini beklediklerini de kaydetti.

Ziyaret sonunda Baysan, Mmüftü Gülmek ve din görevlilerine hediyeler taktim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement