Çorlu Müftüsü Gülmek Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çorlu Müftüsü Gülmek Açıklaması

Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, Kadir Gecesi'nde Çorlu'da 10 bin kişilik toplu teravih namazı kılmayı hedeflediklerini bildirdi.

29.06.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, Kadir Gecesi'nde Çorlu'da 10 bin kişilik toplu teravih namazı kılmayı hedeflediklerini bildirdi.

Gülmek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının son günlerinde ciddi bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Çorlu'da böyle bir programın çok güzel olacağını dile getiren Gülmek, "Ramazan ayının son günlerine denk gelen Kadir Gecesi'nde ilçemizin Havuzlar Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Parkı'nda toplu teravih namazı kılınması için bir program tertip ettik. Burada, toplu olarak iftar edecek olan vatandaşlarımız, daha sonra Kur'an-ı kerim tilaveti dinleyecek ve toplu olarak teravih namazı kılacak." şeklinde konuştu.

Büyük iftar sofralarının kurulacağı alanda insanların çok güzel zaman geçireceğine inandıklarını ifade eden Gülmek, iftar programına yaklaşık 5 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Gülmek, iftar sonrası toplu olarak akşam namazının kılınacağı alanda daha sonra da yaklaşık 10 bin kişiyi bir araya getirerek teravih namazı kıldıracaklarını belirterek, "Akşam namazı sonrası alanda büyük ses düzenleri kuracağız ve dini sohbet ile Kur'an-ı kerim okuyacağız. Daha sonra, teravih namazı büyük bir topluluk tarafından kılınacak. Yaklaşık 10 bin kişiyi hedeflediğimiz teravih namazında 5 ayrı imam cemaate öncülük edecek. Bizzat ben de, ilçe müftüsü olarak programın başında olacağım." diye konuştu.

Tesbih namazı ve şükür namazının da kılınacağı geceye her yaştan kadın, erkek katılımının olacağını kaydeden Gülmek, programın sahura kadar devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorlu Müftüsü Gülmek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement