Çorlu Tso'dan Hollanda Çıkarması - Son Dakika
Yerel

Çorlu Tso'dan Hollanda Çıkarması

Çorlu Tso\'dan Hollanda Çıkarması

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) heyeti, Amsterdam’da düzenlenen Helitec İnternational Havacılık, Pazarlama, Reklam, Mağaza Dizaynı Etkinlik Yönetimi ve Euro Trophex 2016 Hediyelik Eşya, Promosyon Ürünleri Fuarlarını ziyaret etti.

18.10.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) heyeti, Amsterdam'da düzenlenen Helitec İnternational Havacılık, Pazarlama, Reklam, Mağaza Dizaynı Etkinlik Yönetimi ve Euro Trophex 2016 Hediyelik Eşya, Promosyon Ürünleri Fuarlarını ziyaret etti.

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan fuarlarda incelemelerde bulunan ve iş fırsatları hakkında bilgiler edinen heyette, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Köroğlu, İbrahim Gönül, Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meslek Komite Üyeleri ve Üyeler yer aldılar.

İlk olarak İnternational Havacılık, Pazarlama, Reklam, Mağaza Dizaynı Etkinlik Yönetimi fuarını ziyaret eden Çorlu TSO heyeti, burada incelemelerde bulunarak firma yetkilileriyle görüşmelerde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosluğunu ziyaret eden Çorlu TSO heyetini, Başkonsolos Tolga Orkun ve Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Tarık Gençosmanoğlu karşıladı.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosluğu ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Bizleri misafir etmenizden dolayı sizlere şahsım ve Odamız adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bizim Çorlu TSO olarak yaklaşık 6 bin 700 üyemiz mevcuttur. Çorlu, sanayi olarak Trakya'nın göbeğinde stratejik olarak çok önemli bir konumdadır. Deri OSB'mizde bulunmaktadır. Nüfus bakımından çoğu ilden daha fazla nüfusa sahibiz. Hollanda'da sanayi ve ticaret nasıl işliyor? İş hayatı nasıldır? Bu konular hakkında sizlerden bilgi almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"İki ülke arasındaki iş birliğine katkıda bulunmak İsteriz"

Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun ise, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Ziyaretinizden dolayı çok memnun olduk. Buraya Türkiye'den gelen misafir olunca bizler çok mutlu oluyoruz. Hollanda ekonomisinin temeli tarım ve hayvancılığa, bazı sanayi kollarına ve transit ticarete dayalıdır. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra büyük bir gelişme kaydetmiştir. Tabiat şartları hayvancılığa elverişlidir. Hollanda hayvancılıktan toplam gelirinin yaklaşık 2/3'sini sağlamaktadır. Hollanda topraklarının ziraat için ayrılan kısmının yüzde 62'sini meralar meydana getirir. Sığır, at, koyun ve tavuk beslenir. Özellikle süt inekleri yetiştirilmektedir. Dünya üretiminin yüzde 45'ini sağlayan 30 süt fabrikası ve 150 adet süt tozu fabrikası bulunmaktadır. Burada yatırım yapmak isteyen iş adamlarına kılavuzluk ederek, iki ülke arasındaki iş birliğine katkıda bulunmak isteriz" dedi.

"Tarımsal ürün ihracatında değer olarak dünyada ABD ve Fransa'nın ardından 3. sırada"

Hollanda hakkında bilgiler veren Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Tarık Gençosmanoğlu da, "Geleneksel olarak güçlü bir tarım sektörüne sahip olan Hollanda'da araştırma ve geliştirme çalışmalarına verilen önem sayesinde hektar başına alınan ürünün yüksekliği dikkat çekmektedir. Küçük bir ülke olmasına rağmen yıllık ürün miktarında ulaşılan etkileyici sonuç, üretimdeki yüksek kalitenin sonucudur. Tarımsal ürün ihracatında değer olarak dünyada ABD ve Fransa'nın ardından 3. sırada yer almaktadır (55 milyar dolar) ve tarımsal üretiminin yaklaşık yüzde 60'ını ihraç etmektedir. Hollanda tarım ürünleri üretiminde, gen mühendisliği, çapraz gübreleme ve 'çapraz dölleme' konularında büyük bir üne sahiptir. Başta Amsterdam yakınındaki uluslararası bitki ve çiçek mezatı Aalsmeer olmak üzere, bazı önemli uluslararası ticari tarımsal mezatlar Hollanda'da bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Bölgemizin kalkınması için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz"

Misafirperverliklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun'a teşekkürlerini sunan Çorlun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül, "Üye sayımız ile Trakya'nın konum olarak en önemli noktasında bulunuyoruz. İstanbul sanayisinin bizim bölgemize doğru geleceğini düşünüyoruz. Buna paralel olarak Çorlu her yıl göç almaktadır. Bölgemizin kalkınması için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

Ziyaret, Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun'a hatıra tabağının takdim edilmesiyle sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu Tso'dan Hollanda Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement