Corriere Della Sera: Bilal Erdoğan'ı Hakan Uzan Şikayet Etti - Son Dakika
Ekonomi

Corriere Della Sera: Bilal Erdoğan'ı Hakan Uzan Şikayet Etti

Corriere Della Sera: Bilal Erdoğan\'ı Hakan Uzan Şikayet Etti

Corriere della Sera gazetesi, Bilal Erdoğan'ı "kara para aklama" suçlamasıyla Bologna Savcılığı'na şikayet eden ismin Hakan Uzan olduğunu öne sürdü.

11.12.2015 18:43  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Corriere della Sera gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı "kara para aklama" suçlamasıyla Bologna Savcılığı'na şikayet eden kişinin, Hakan Uzan olduğunu öne sürdü. Geçtiğimiz günlerdeki bir haberinde Bilal Erdoğan hakkında, Fransa'da siyasi sığınmacı olarak bulunan Uzan ailesinin bir ferdinin savcılığa dilekçe verdiğini yazmış olan gazete, bu sefer şikayetçi tarafın kimliğini açıkladı.

SORUŞTURMA TALEBİ HAKAN UZAN'DAN

Gazete, internet sitesindeki haberinde bu bilgiyi, " Murat Hakan Uzan, 30 Mayıs 1967 İstanbul doğumlu. Fransa'da siyasi sığınmacı. Uzan Bologna Savcılığı'ndan, yüklü miktarda paranın akıbeti ile kara para aklama durumunun ve buna ilişkin suç unsuru olup olmadığının soruşturulmasını talep etti." ifadeleriyle okuyucularına aktardı.

Söz konusu haberde Uzan'ın avukatı Massimiliano Anetta'nın, dava açılmadan dosyanın arşive kaldırılması halinde şikayeti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Adalet Divanı'na taşıyacağı da kaydedildi. DHA'nın telefonla ulaştığı Anetta Avukatlık Bürosu yetkilileri ise, müvekkillerinin kimliğine ilişkin bilgi veremeyeceklerini, Hakan Uzan olduğuna dair haberi ne yalanlayabileceklerini ne de kabul edebileceklerini söyledi.

ŞİMDİ PARİS-BOLOGNA HATTINDA HESAPLAŞMA ZAMANI

"Bolognalı savcılar dikenli bir siyasi-hukuki durumla karşı karşıya" diye yazan ve "uluslararası entrika" ara başlığını kullanan gazete, şunları da haberine taşıdı:

"Uzan ve ailesi, Erdoğan'ı kendilerine zulüm yapmakla suçluyor. Aralarında çok küçük yaştakilerin de bulunduğu; 9 aylık oğlu, 2 aylık kızı ve kardeşinin 4 yaşındaki oğlu, kız kardeşinin 8 ve 10 yaşlarındaki kızları da olmak üzere toplam 69 akrabası hakkında dava açıldığını söylüyor. Erdoğan, Uzan ailesinin tüm malvarlığına da el koydu. Uzanlar şu an Paris'te. Şimdi Paris-Bologna hattında hesaplaşma zamanı." Corriere della Sera'nın, daha önceki haberinde şikayetçinin Uzan ailesinden biri olduğunu belirtmesi üzerine, bunun Cem Uzan olduğu öne sürülmüştü. Cem Uzan da yaptığı açıklamada bu kişinin kendisi olmadığını belirtmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Corriere Della Sera: Bilal Erdoğan'ı Hakan Uzan Şikayet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement