Çorum Belediye Başkanı Külcü: Bu Bir Rant Değil - Son Dakika
Güncel

Çorum Belediye Başkanı Külcü: Bu Bir Rant Değil

Çorum Belediye Başkanı Külcü: Bu Bir Rant Değil

– ÇORUM Belediye Başkanı Ak Partili Muzaffer Külcü, 55 bin metrekarelik spor kompleksinin Çorum Belediyesi'ne devrilmesinin ardından bölgeye konut ve iş merkezleri yapılması çalışması ile ilgili "Bu kazanç belediyenin kazancıdır.

17.08.2015 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– ÇORUM Belediye Başkanı Ak Partili Muzaffer Külcü, 55 bin metrekarelik spor kompleksinin Çorum Belediyesi'ne devrilmesinin ardından bölgeye konut ve iş merkezleri yapılması çalışması ile ilgili "Bu kazanç belediyenin kazancıdır. Bu bir rant değildir. Kazanan varsa en fazla kazanan Çorum Belediyesi'dir" dedi.

Türkiye 3'cü Lig 3'ncü Grupta yer alan Çorum Belediyespor'un maçlarını oynadığı 12 bin kişilik Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı ile çevresinde güreş eğitim merkezi, tenis kortu, kapalı spor salonu, sentetik çim sahalar ve basketbol potalarının bulunduğu toplam 55 bin metrekarelik alanda Çorum Belediye meclisi tarafından 2012 Mart ayında imar değişikliği yapıldı. Bölgede Spor Genel Müdürlüğü'nden şehir dışında başka bir alana spor kompleksi yapılması şartıyla Çorum Belediyesi'ne devredildi. Alana konut ve iş merkezleri yapılması için belediye tarafından ihaleye çıkarıldı. İhaleye sadece Ahlatçı Otomotiv ve İnşaat şirketi katıldı. Belediye Meclis Salonu'nda AK Partili meclis üyesi İsmail Tekçam Başkanlığı'nda yapılan ihalede Çorum Belediyesi'nin toplam satış gelirinden alacağı asgari pay yüzde 42 olarak belirlendi. İhaleye katılan firmanın bu rakamın üzerinde bir teklif vermesi istendi. Firma ise yüzde 43 teklif verdi. Firmanın başka bir teklif yapmamasının ardından ihale sözleşmesi imzalandı. Buna göre stat yeri ve çevresine toplamda bin 500 konut yapılacak. Firma çevre yolu üzerine de stadyum ve spor tesisleri yapacak. Konunun kent kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından projeye tepkilerde geldi.

Çorum Belediye Başkanı Ak Partili Muzaffer Külcü, konu ile ilgili makamında basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Başkan Külcü, imar planı değişikliğinin 1 Mart 2012'de yapıldığını ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin onayıyla geçtiğini belirterek, "Bu kazanç belediyenin kazancıdır. 2012 yılında yapılan imar düzenlemesinde var olanlara otel, AVM ve konut yapılabilme imkanı getirildi. Şuan imar planında yazılı olanlardır. Biz bu satışımızda konut dışında günü birlik kullanılacak olan market gibi bütün imkanları kaldırdık. Bu bizim, yaptığımız 3'üncü ihalemiz. Bu bir rant değildir. Kazanan varsa en fazla kazanan Çorum Belediyesi'dir. Bu sene Ahmet Ahlatçı 225–250 bin TL'ye ulaşan bir rakam sunmuştur. Belediyenin geçen yıla göre elde edeceği pay 2.5 katına çıkmıştır. Eğer burada bir rant varsa bu rantı yiyen Çorum Belediyesi'dir. Fedakarlık görevini üstlenen ise Ahmet Ahlatçı'dır. 5 yıldır sonuca ulaşamadığımız ihale için Çorumlu İş Adamımız Ahmet Ahlatçı'ya teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Başkan Kulcu, belediyeye 20 milyon TL'nin taminat mektubu, 20 milyon TL'nin de nakit olarak verildikten sonra sözleşmenin imzalanacağını belirtirken, stadyumun da en geç 2 yıl içinde yapılacağını sözlerine ekledi.

İhaleyi alan firmanın sahibi işadamı Ahmet Ahlatçı ise söz konusu alanın, konut ve iş merkezi yapılması için belediye tarafından ihaleye çıkarıldığını söyleyerek, "İhaleye sadece Ahlatçı Otomotiv ve İnşaat Şirketi olarak biz katıldık. Buraya uzun bir süre belediye yatırımcı bulamadı. Yeşil alan denilen yerde dikili bir ağaç dahi yokken, ihale sonrası burası yemyeşil alanmış gibi gösterildi. Daha önce Stad yerini Belediye 90 milyona satmak istedi fakat alıcı bulunamadı. Bu yer kar amaçlı alınmamıştır. 'Kar çok' diyen çıksın karşıma bana açıklasın. Madem öyle de ihaleye Türkiye'de hatta Çorum'da onca büyük firma var. Onlar niye girmemişler. Lafa gelince herkes konuşuyor" diye konuştu. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum Belediye Başkanı Külcü: Bu Bir Rant Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement