Çorum Belediyesi 2 Bin 250 Kişiyi Çanakkale'ye Götürecek - Son Dakika
Yerel

Çorum Belediyesi 2 Bin 250 Kişiyi Çanakkale'ye Götürecek

Çorum Belediyesi 2 Bin 250 Kişiyi Çanakkale\'ye Götürecek

Çorum Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100 yılı münasebetiyle 2 bin 250 kişiyi Çanakkale’ye götürüyor.

02.09.2015 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100 yılı münasebetiyle 2 bin 250 kişiyi Çanakkale'ye götürüyor. 135 kişiden oluşan ilk kafiye Çanakkale'ye uğurlandı.

17 kafile halinde Çanakkale'yi gezecek olan 135 kişiden oluşan ilk grup yola çıktı. Bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü olması sebebiyle bu gezilerin ayrı bir önem taşıdığı için Çanakkale'ye gidecek olan Çorumlular rehberler eşliğinde, birinci gün Gelibolu Yarımadası'na geçerek. Daha sonra en kanlı çarpışmaların yaşandığı cepheleri; Kilitbahir, Mecidiye, Namazgah, Ertuğrul Koyu ve tabyaları, Soğanlıdere ve Şahindere Hastane şehitlikleri, Alçı Tepe, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği'ni gezecekler. Arıburnu, Anzac Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, Tüneller ve Siperler, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Bomba Sırtı, Cesarettepe, Mehmet Çavuş Anıtı, Conkbayırı ziyaret edilecek.

Gezinin ikinci günü Çanakkale şehir merkezi ve burada bulunan Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Troia Antik Kent Maketi, Askeri Müze, Aynalı Çarşıyı gibi yerleri gezdikten sonra Bursa'ya geçerek burada da Orhangazi, Osman Gazi Türbelerini ziyaret edecekler. Geziye katılan vatandaşlar son olarak Bursa Ulu Cami ziyaretinde bulunup Çorum'a doğru yola çıkacaklar.

Çanakkale'ye uğurlama programına, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve geziye gidenlerin aileleri katıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Belediyesi 2 Bin 250 Kişiyi Çanakkale'ye Götürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement