Çorum Belediyesi'nden Dolu Dolu Ramazan Programı - Son Dakika
Yerel

Çorum Belediyesi'nden Dolu Dolu Ramazan Programı

Çorum Belediyesi\'nden Dolu Dolu Ramazan Programı

Çorum Belediyesi, Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

01.06.2016 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediyesi, Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

Ramazan ayına özel dolu dolu bir program hazırlayan Çorum Belediyesi, "Bu Ramazanda da Birlikteyiz" sloganıyla her yıl olduğu gibi bu yılda toplumun bütün kesimlerini kucaklayan etkinliklere imza atacak.

Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan ve kurum müdürleri ile birlikte Buhara Kültür Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ramazan ayında yapılacak olan etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hayatın içinde bir belediye olmak isteniyorsa zamanın ruhuna ve toplumsal beklentiye uygun davranılması gerektiğini dile getiren Başkan Külcü, bununda belediyeyi canlı bir organizmaya dönüştürdüğünü belirtti.

Çorum Belediyesi olarak iddialarının bu olduğunu dile getiren Külcü, "Biz hayatın ve şehrin her anında varız ve var olacağız. 7 yıldır bunu kanıtladık. Başladığımız günü herkes biliyor. Bugün bambaşka bir noktadayız. Toplumun tüm kesimlerine ulaşıyor, dokunuyoruz. Burası bir İslam toplumu yüzde 99'u Müslüman bir ülke. Vatandaşlarımızın dini vecibelerini kolaylaştıracak adımlar atıyoruz. Bunu her zaman özenle takip ediyoruz. Ramazan aynında ise ayrıca programlar, etkinlikler yapıyoruz. 6 - 7 yıldır yapmakta olduklarımız var. Bu sene ilk kez yapacaklarımız var" dedi.

Ramazan ayı için hazırlıkların tamamlandığını anlatan Başkan Külcü, "Her yıl yaptığımız çocuk iftarımızı yine yapacağız. Ramazan ayının 15. Günü, İslam Birliği Teşkilatı'nın desteğiyle "Dünya Yetimler Günü" olarak kutlanıyor. Ramazan ayının 15. Günü bu iftarımızı yapacağız. Ortalama 2 bin 500 katılım oluyor. İftar sonrası tüm katılımcı çocuklara eğitici, öğretici, eğlendirici, oyunlar hediye edeceğiz. TSO Fuar Salonu'nda iftar sonrası yapılacak akşam programlarının bir kısmı da sadece çocuklara yönelik olacak. 2 bin 571 çocuğumuza bayramlık elbiselerini, 22 Haziran günü teslim edeceğiz. Bayrama 10 gün kala bayramlıklarını vermeye başlayacağız" diye konuştu.

MİLLİ MAÇI GENÇLERLE İZLEYECEK

Avrupa Kupası'nda A milli takımının ilk maçını gençlerle izleyeceğini açıklayan Başkan Külcü, "Gençlerle iftar, sahur ve maç programlarımız var. Ramazanın 8. Günü LYS'ye girecek gençlerimizle iftar yapacağız. KYK'da kalan üniversiteli gençlerle bir iftar programı yapacağız. Ramazanın 6. Günü bir sahur programımız olacak. Öncesi veya sonrasında gençlerle sohbet imkanı bulacağız. 12 Haziran'da Türkiye - Hırvatistan Cumhuriyeti maçını gençlerle birlikte izleyeceğiz. O maçı izlemeye gelen gençlere belediye armalı Milli Takım forması, kur'a ile belirlenen 10 kişiye ise orijinal milli forma hediye edeceğiz. Maçı Buhara Kültür Merkezinde izleyeceğiz. Ayrıca kız üniversite öğrencileri ile Hatice Külcü ve Kadın Meclis üyelerimizin KYK'da iki, dışarda da gençlerle iki iftar programı daha olacak. Böylece gençlerle ramazan boyu 8 kez buluşmuş olacağız. Ramazan kadınlar için daha zor. Hem oruç tutuyorlar, hem de evde herkesin işini yapmaya ve aşını yapmaya devam ediyorlar. Kadınlarla özel iftar programları da planlamıştık. Bu zorlukla iftar koymadık. Onlara özel bir program planladık. Ramazan Sofrasında Hanımlar Yarışıyor programında hanımlar, çorba, yemek, salata, tatlı, mantı, börek, şerbet, kompostodan oluşan 8 kategoride yarışacak. Bu sembolik de olsa bir yarış. Dereceler olacak, ödüller verilecek. Ama bunlar sembolik. Katılan herkese hediye takdim edeceğiz.

BAŞKAN KÜLCÜ ULU ÇINARLARLA İFTARDA BULUŞACAK

Yaşlıları ulu çınarlar olarak nitelendiren Başkan Külcü,şunları kaydetti; "Onların gölgesi bizim için büyük nimet. Yılın 365 günü onlarla beraberiz. Evlerini bu anlayışla temizliyoruz. 14 Haziran günü, Ramazanın 9. Günü ulu çınarlarımızla İnci Park'ta iftar yapacağız. Ev temizliği hizmeti verdiğimiz 416 büyüğümüzün aileleri kaç kişi ise bir kez de onların hepsine bir gün için iftarlık yemek götüreceğiz. 2010 yılından beri yaptığımız mahalle iftarlarımız devam edecek. Bu sene yine Ulukavak, Akkent, Mimar Sinan, Gülabibey, Buhara, ayrıca İHL bahçesinde çocuk iftarımız olacak. Böylece 6 mahalle iftarı yapmış oluyoruz. 25 bin civarında hemşehrimiz ile buluşuyoruz. Bunlar yemek programları değil, kucaklaşma programlarıdır. Gönül sofrasıdır. Çorum'a hizmet etmiş, eden tespit edebileceğimiz kim varsa onlarla bir iftar yapacağız. Bu bir vefa iftarıdır. Bu ilk kez yapılacak. Kim olursa olsun, tespit edebileceğimiz herkesi davet edeceğiz. Tespit edemediğimiz, davet edemediğimiz olabilir. Bu konuda destek, yardım bekliyoruz. Ne kadar katılan olursa, işimiz o kadar kolay olur. 500-1000 arası bir sayı olabilir diye tahmin ediyoruz.

Gıda Bankası aracılığıyla yardımlarımız sürüyor. Ayda ortalama 2 bin 500 kişiye gıda yardımı yapıyoruz.11 ay böyle devam ediyor. Ramazanda bu sayımız 7 bine çıkıyor. Yani 4 bin 500 paket civarında ilave olarak yardım yapıyoruz. Bu senede planladık devam edecek. Böylece toplam sayı 35 bin kişi/ay olacak. Mültecilere aylık 800 paket yardım ediyoruz. Bu da ramazanda 2'şer paket olarak bin 600 olacak.

Yıllardır devam eden Ramazan Çadırımız kurulumu gerçekleştirildi, hazırlıklar tamamlandı. Burada da her akşam bin kişi için iftar vermeye devam edeceğiz. Bunun maliyetini hayır sahipleri karşılıyor. Biz sadece aracılık yapıyoruz.

Kadir Gecesi programımızı Akşemseddin Camii'nde idrak edeceğiz. Programa katılacak hafızlar; üç kez dünya şampiyonu olan Mısırlı Hafız Halit Muhammed Hanefi, 2011 dünya birincisi Hafız Mehmet Tayfur Sönmez ve 2013 dünya birincisi Hafız Ahmet Sarıkaya. Aynı yerde tekrar eden programları dikkate almaksızın 25 program yapacağımızı görüyoruz. Bunun için de "Bu Ramazanda da Birlikteyiz" sloganını kullandık. Bu Ramazan'da da titizlikle hazırladığımız programlarımıza, genç - yaşlı, kadın erkek bütün hemşerilerimizi davet ediyorum. Ramazan'ın manevi ikliminden bütün şehir olarak nasiplenmemizi, Rabbimden niyaz ediyorum. Ramazanın İslam Alemi'ne ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum" - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Belediyesi'nden Dolu Dolu Ramazan Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement