Çorum'da Çağrı Merkezinin Açılışını Bakan Elvan Yaptı - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Çağrı Merkezinin Açılışını Bakan Elvan Yaptı

Çorum\'da Çağrı Merkezinin Açılışını Bakan Elvan Yaptı

Çorum’da çağrı merkezinin açılışına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’deki çağrı merkezlerinin ekonomiye katkısının 1.6 milyar TL olduğunu söyledi.

25.01.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da çağrı merkezinin açılışına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'deki çağrı merkezlerinin ekonomiye katkısının 1.6 milyar TL olduğunu söyledi.

AK Parti Çorum İl Kongresine katılmak üzere kente gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk Telekom'a hizmet veren çağrı merkezinin açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Elvan, sadece ülkemizde değil dünyada bilişim sektöründe önemli gelişmelerin olduğunu söyledi. Bilişim sektörünün artık dünyada lokomotif konumuna geldiğini dile getiren Bakan Elvan, "Dünyanın büyümesi yüzde 3 ise bu sektörde yüzde 10 civarında. Türkiye'deki bilişim sektörünün performansı ortalama büyüme hızımızın dört katı. Bilişim sektörünün gelişmesi ile yeni sektörler ortaya çıkıyor yeni iş alanları ortaya çıkıyor. 2002 yılında Türkiye'de 170 civarında çağrı merkezi bulunurken bugün Türkiye'de bin 200 çağrı merkezi hizmet veriyor. 80 bine yakın kişi de bu merkezlerde istihdam ediliyor" dedi.

Çağrı merkezlerinin ülkede geliştirilmesi ve sayılarının artırılması için çalışmaların devam ettiğini anlatan Bakan Elvan, "2023 hedefimiz 350 bin çalışana ulaşmak ama beş yıl içerisinde şu andaki sayıyı yani istihdam ettiğimiz 80 bin kişiyi üçe katlamak istiyoruz ve buna da ulaşacağımıza eminim. Katma değeri yüksek bir alan ekonomiye çarpan etkisine baktığımızda büyümeye kendi kapasitesinin yedi katı katkı sağlayan çağrı merkezlerini çok önemsiyoruz. Türkiye'de çağrı merkezlerinin ekonomiye katkısı 1,6 milyar TL" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin çağrı merkezleri pastasından aldığı oranın düşük olduğunu belirten Bakan Elvan, önümüzdeki yıllarda çağrı merkezi sayılarını ve bu merkezlerdeki istihdam edilen çalışan sayılarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de şu anda 43 ilde çağrı merkezinin bulunduğunu dile getiren Bakan Elvan, hedeflerinin 81 ilde bu merkezleri faaliyete geçirmek olduğunu belirterek, "Biz bir politika değişikliğine gittik ve bu çağrı merkezleri sadece büyük ve metropol kentlerde olmasın Anadolu'da da olsun, Anadolu'daki gençlerimize de istihdam sağlasın dedik ve bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çalışanlarımızın yüzde 65'i kadın ve genç kızlarımız. Yaş ortalamamız 24 dolayısıyla hem kızlarımız için hem kadınlarımız için önemli iş imkanı sağlanıyor. 81 ilimizde çağrı merkezi olmasını hedefliyoruz. Diğer illerimizde de yoğun bir şekilde çağrı merkezleri açmaya devam edeceğiz. Türkiye geliştikçe büyüdükçe ve kalkındıkça bu merkezlerin sayısı hızla artacak" şeklinde konuştu.

Bakan Elvan, daha sonra çağrı merkezindeki ilk çağrıya cevap verdi. Telefonla arayan bir kişinin internet paketi satın almak istemesi nedeniyle internet hakkında bilgiler veren Bakan Elvan, konuşma sonunda kendisini tanıtarak satın almak istediği paketi telefonla arayana hediye ettiklerinin müjdesini verdi.

Bakan Elvan, daha sonra partisinin il kongresine katılmak üzere çağrı merkezinden ayrıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum'da Çağrı Merkezinin Açılışını Bakan Elvan Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement