Çorum'da Hadisler Işığında Sevgili Peygamberimiz Konferansı - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Hadisler Işığında Sevgili Peygamberimiz Konferansı

Çorum\'da Hadisler Işığında Sevgili Peygamberimiz Konferansı

Çorum Belediyesi, "Hadisler Işığında Sevgili Peygamberimiz" konulu konferans düzenledi.

31.10.2014 17:18  Güncelleme: 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediyesi tarafından "Hadisler Işığında Sevgili Peygamberimiz" konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Yaşar Ayvallı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansı Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, İhlas Holding Çorum Temsilcisi Ahmet Aşık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler izledi.

İnsanlığın Peygamber efendimize ihtiyacı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yaşar Ayvallı, dünyada yaşanan olaylar ve gelişmelere bakıldığında bunun daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Peygamber efendimizin tanıtılması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Ayvallı, bunun için herkese görev düştüğünü dile getirdi. Ayvallı, Peygamber efendimiz doğru anlatıldığında ise nasibi olanların İslamiyet'le şereflendiğine vurgu yaptı.

Her peygamberin kendi zamanında, mekanında, kendi kavminin hepsinden, her bakımdan üstün olduğunu anlatan Ayvallı, "Hazreti Muhammed (S.A.V.) ise her zamanda, her memlekette, yani dünya yaratıldığı günden, kıyamet kopuncaya kadar, gelmiş ve gelecek bütün varlıkların, her bakımdan en üstünüdür. Hiç kimse, hiçbir bakımdan O'nun üstünde değildir. Dileğini yapan, istediğini yaratan yüce Allah onu böyle yaratmıştır" dedi.

Peygamber efendimizin hayatının Kur'an-ı Kerim'den ayırmanın mümkün olmadığını dile getiren Ayvallı, bazı kimseler tarafından Hz. Muhammed (S.A.V)'e 'yürüyen Kuran'ı Kerim ve canlı Kur'an' dendiğini hatırlattı.

Hz. Muhammed'in (S.A.V.) İslamiyet'i iki madde de özetlediğini dile getiren Ayvallı, "Bunlar Allah'ın emirlerine uymak ve insanlara şefkat ve merhametle yaklaşmaktır.

Hz. Peygamber'i gündemde tutmak, insanlara tanıtmak ve sevdirmeye çalışmanın her Müslüman'ın işi olması gerektiğini dile getiren Ayvallı, Hz. Peygamber'in hayatın bizzat içinde olduğuna, sırça köşklerde yaşamadığına dikkat çekti.

Peygamber Efendimizin "Merhamet etmeyene, merhamet edilmez" hadisini aktaran Ayvallı, Hz. Peygamber'in eşlerine, çocuklara ve hayvanlara karşı gösterdiği merhametine örnekler verdi. Ayvallı, dünyada zulüm ve anne-babaya isyanın cezasız kalmadığını vurgulayan sözlerine ekledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise, hayatın gerçekleri olduğunu belirterek, "Güncel gerçekler, dönemsel gerçekler ve ebedi gerçekler. Güncel ve dönemsel gerçekler bitiyor ama ebedi gerçekler bitmiyor, değişmiyor. Ölüm bunlardan bir tanesi. Hepimiz öldükten sonra tekrar dünyaya dönseydik bambaşka bir hayat yaşamayı isterdik. O hayat için örnek alacağımız tek kişi Hz. Peygamber'dir." dedi.

Konferansın sonunda Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Prof. Dr. Ayvallı'ya günün anısına çiçek takdim etti. Konferansa katılanlara program bitiminde Çorum Belediyesi tarafından Prof. Dr. Ramazan Ayvallı'nın "İki Cihan Güneşi- Hz. Muhammed'in Hayatı" isimli kitabı hediye edildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'da Hadisler Işığında Sevgili Peygamberimiz Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement