Çorum'da Hizmet Kalitesini Artıran İşletmeler Ödüllendirilecek - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Hizmet Kalitesini Artıran İşletmeler Ödüllendirilecek

Çorum\'da Hizmet Kalitesini Artıran İşletmeler Ödüllendirilecek

Çorum Valiliği öncülüğünde, belediye, üniversite, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Çorum’da faaliyet gösteren gıda işletmelerine yönelik olarak “Hitit Kalite Ödülleri” adı altında bir proje başlatıldı.

05.05.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Valiliği öncülüğünde, belediye, üniversite, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Çorum'da faaliyet gösteren gıda işletmelerine yönelik olarak "Hitit Kalite Ödülleri" adı altında bir proje başlatıldı.

Proje kapsamında teknik ve hijyenik yönden gıda mevzuatında belirtilen koşullara özenle uyan işyerlerine Çorum Valiliği tarafından, Hitit plaketi ve sertifika ile ödüllendirilecek. Ödül alan işletmeler belirli periyotlarla denetlenecek, denetimlerde herhangi bir olumsuzluk görülen işletmelerin sertifika ve plaketleri iptal edilecek.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Savuş Tuncer, projenin bütün gıda işletmelerine yönelik olduğunu söyledi. Dünya hızla gelişirken, illerin birbiriyle kıyasıya yarıştığını, sektörler arasında çok ciddi bir rekabet bulunduğuna dikkat çeken Tuncer, bu süreçte hizmet standartları ve kalitenin ön plana çıktığına dikkat çekti.

İşletmelerin hizmet kalitesi ve standartlarının yükseltilmesi, teşvik edilmesinin yanında halkın daha güvenilir işletmelerden hizmet alması için çalışma başlattıklarını dile getiren Tuncer, "Bu çalışma ile beraber sektördeki işletmelerimiz birbiriyle hem rekabet halinde olacak hem de hizmet kalitelerini daha üst seviyeye çıkarmış olacak. Vatandaşımız bu hizmetlerden en güzel şekilde yararlanacak. Bu çalışma sadece Çorum'daki vatandaşlarımızın yararlanacağı bir uygulama olarak düşünmemiz lazım. Çorum sahip olduğu turizm potansiyeli ile de dışardan gelen turistlere en kaliteli hizmeti sunmak durumunda. Bu uygulamanın ilçelere taşınmasını da önemsiyoruz" dedi.

Hitit plaketi ve sertifikası almak isteyen işletmelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini dile getiren Tuncer, başvurunun ardından oluşturulan komisyonun talepte bulunan işletmeyi denetleyeceğini belirtti.

Denetimler sonunda gerekli şartları yerine getiren işletmelere plaket ve sertifika verileceğini anlatan Tuncer, "Bu plaketi alan işletmeler daha prestijli hale gelecekler. Bu belgeyi aldıktan sonra 'benim işim bitti' istediğim gibi rahat hareket ederim olmayacak. Denetimler sürecek. Denetimlerde sertifika sahibi işletmelerde herhangi bir eksiklik görüldüğünde ya belge iptal edilecek yada askıya alınacak. Projenin herkes tarafından sahiplenilmesini arzu ediyorum" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da, projenin çok güzel olduğunu belirterek, amacına ulaşmasının uygulayıcıların elinde olduğunu kaydetti. Candan, uygulamanın sulandırılmadan, kolay alınabilecek bir belge haline gelmemesi gerektiğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş de, turizm ve tarımı hiçbir zaman ayrı düşünmediklerini belirterek, Çorum'un tarım kenti olduğunu ancak turizm kenti olması için de çalışmalar yapıldığına dikkat çekti. Bu tür projelerin gönüllülük esasına dayandığını dile getiren Ermiş, ancak sürdürülebilir olması için sivil toplum kuruluşlarının destek olması gerektiğini ifade etti.

Ahçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak da, böyle bir projenin hayata geçmesini yıllardır arzu ettiklerini belirterek, projenin hayata geçirilmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'da Hizmet Kalitesini Artıran İşletmeler Ödüllendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement