Çorum'da Kurban Kesim Yerleri Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Çorum\'da Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların rahat ve sağlıklı bir ortamda kurbanlarını kesebilmeleri amacıyla 11 farklı bölgede kurban kesim yeri oluşturulduğu bildirildi.

24.09.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların rahat ve sağlıklı bir ortamda kurbanlarını kesebilmeleri amacıyla 11 farklı bölgede kurban kesim yeri oluşturulduğu bildirildi.

Vali Vekili Osman Ebiloğlu başkanlığında gerçekleştirilen Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nın il genelinde rahat ve sağlıklı bir şekilde geçirilmesi için ilgili kurumlarca gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Vatandaşların kurbanlarını hijyenik ortamda kurbanlarını kesebilmeleri için kent merkezindeki 11 farklı bölgede kurban kesim yeri oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, Mimar Sinan Mahallesi Semt Pazarı, Bahçelievler Mahallesi Bahar 7'inci Sokak, Eşref Hoca Caddesi Anadolu 11'inci Sokak, Buharaevler Mahallesi Buhara 5'inci Cadde, Çiftlik Mezarlığı yanı, Mimarsinan Mahallesi Fevzi Çakmak 3'üncü Cadde, İkbalkent Çiftlik Pınarı 7'inci Sokak, Gülabid Cami yanı, Hz. İbrahim Cami yanı, hayvan pazarı ile İskilip yolundaki Tarım Et Kombinesi'nin kurban kesim yeri olarak belirlendiği bildirildi.

Vatandaşların kendi imkanlarıyla özel mülklerinde de kurbanlarını kesebilecekleri de dile getirilen getirilen açıklamada, "Vatandaşlarımız kendi mülklerinde, hijyenik şartlara uymak suretiyle hayvana eziyet etmeden kurbanlarını kesebileceklerdir. Ancak ana caddeye bakan bahçelerde kurban kesimine müsaade edilmeyecektir. Kesilen hayvanların kulak küpeleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edilebilinecek" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, belirlenen kurallara uymayanlara ve aykırı hareket edenlere 910 lira idari para cezası uygulanacağı bildirildi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum'da Kurban Kesim Yerleri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement