Çorum'da Silah ve Tarihi Eser Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Silah ve Tarihi Eser Operasyonu

Çorum\'da Silah ve Tarihi Eser Operasyonu

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü (KOM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından il merkezinde 13 farklı adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çeşitli silah ve tarihi eserler ele geçirildi.

06.10.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü (KOM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından il merkezinde 13 farklı adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çeşitli silah ve tarihi eserler ele geçirildi.  Çorum'da H.G., A.B. ve S.A.K.'nın sların silah ticareti yaptıklarına ilişkin devam eden soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısının talimatı ile 13 farklı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlar kapsamında polis tarafından zanlıların ikametlerinde 8  9 mm çapında tabanca, 1 7.65 mm çapında tabanca, 8 değişik markalarda ruhsatsız tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 245 değişik çapta dolu tabanca fişeği, 229 dolu tüfek fişeği, 216  tarihi eser, 1 dijital define arama dedektörü ve 200 litre kaçak üretim alkol ele geçirildi.

TARİHİ ESERLER GERÇEK VE DEĞERLİ

Çorum Müze Müdürlüğü'nce yapılan inceleme sonucunda, ele geçen 216 tarihi eserin gerçek ve değerli olup, Eski Tunç Çağı, Helenistik, Bizans, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu tespit edildi.

Şüplelilerden H.G. ve A.B.'nin işlediği başka suçlar nedeniyle halen cezaevinde olduğu, belirtilirken, operasyon günü yakalanan S.A.K.'nın bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum'da Silah ve Tarihi Eser Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement