Çorum Damızlık Koyun Keçi Birliğine Yeni Hizmet Binasında - Son Dakika
Yerel

Çorum Damızlık Koyun Keçi Birliğine Yeni Hizmet Binasında

Çorum Damızlık Koyun Keçi Birliğine Yeni Hizmet Binasında

Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği yeni hizmet binası açıldı.

17.04.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği yeni hizmet binası açıldı.

Açılışa TAGEM Daire Başkalarından Ali Uyar, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Necati Çelik, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, birlik yöneticileri ve davetliler katıldı.

Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, 2006 yılında kurulan birliğin bugünlere gelene kadar bir çok badire atlattığını söyledi.

Birlik üyelerinin 2008 yılında ilk kez teşvik aldığını açıklayan Avcı, "2014 yılı sonu itibariyle bin 141 üyemize, 122 bin 247 anaç koyuna teşvik dağıtıyoruz. Bugüne kadar dağıtılan teşvikin toplamı 10 milyon 800 bin TL'nin üzerinde. Islah projeleri kapsamında elimizde 12 bin anaç, 600 koç projeli hayvanımız var. Öte yandan Kargı ilçemizde keçi peynirimiz var. Bunu Çorum'a değil Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Bunun içinde kıl keçisi ıslah programını da alırsak hayvancılıkta yeni bir ivme daha kazanacağız" dedi.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Necati Çelik de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in sahiplenmesiyle birlikte koyunculuk büyük hamleler yaptığını belirtti.

Tüm zorluklara rağmen yetiştiricilere böyle bir hizmet binasının kazandırılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Çelik, hizmet binası ve yapılan diğer çalışmaların birlik başkanı Avcı ve yönetim kurulu üyelerinin bir başarısı olduğunu belirtti. Koyunculuğun köylünün altın bileziği olduğunu ve bu işi ibadet anlayışıyla yaptıklarını kaydeden Çelik, birlikler ve yetiştiricilere verdikleri destekten dolayı bakanlığa teşekkür etti.

TAGEM Daire Başkalarından Ali Uyar ise, bakanlığın tüm hayvancılık dallarında birliklerin kurulması ve güçlendirilmesi konusunda her türlü çalışmayı yaptığını, bu destekler sayesinde geçmiş yıllarla yapılan kıyaslama da hayvan sayısında, süt ve et üretiminde önemli artışlar olduğunu açıkladı. Çorum7daki birliğin amacının ticari sürülere yüksek nitelikli damızlıklar üretmek ve çoğaltmak olduğunu anlatan Uyar, birliklere desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum'da yapılan güzel çalışmaların altında sivil toplum kuruluşlarının büyük katkısının bulunduğunu, yeni hizmet binasının açılışının da bu güzelliklerden birisi olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların zürü yönetimi kursunu başarıyla birlikte kursiyerlere başarı belgelerinin verilmesinin ardından birliğin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Damızlık Koyun Keçi Birliğine Yeni Hizmet Binasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement