Çorum'dan Bosnalı Öğrencilere Kırtasiye Yardımı - Son Dakika
Güncel

Çorum'dan Bosnalı Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan kırtasiye malzemeleriyle dolu tır Bosnalı öğrencilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

24.04.2016 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan kırtasiye malzemeleriyle dolu tır Bosnalı öğrencilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Çorum Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, yaptığı yazılı açıklamada, Çorum Belediyesinin geçtiğimiz aylarda da Bosnalı öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduğunu anımsattı.

Bosna Hersek'te bulunun Yunus Emre Enstitüsü'yle birlikte yürütülen "Tercihim Türkçe" Projesi kapsamında Türkçeyi seçmeli ders olarak seçen öğrencilere yönelik hediyeler gönderdiklerini belirten Gül, şunları kaydetti:

"Daha önce Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve belediye ekibi Bosnalı öğrencileri hediyelerle ziyaret etmişti. Türkçeyi seçmeli ders olarak alan bu öğrencilere ulaştırılmak üzere 2 bin cetvel seti, 4 bin çizgili defter, 4 bin kareli defter, 24 bin kurşun kalem, 24 bin kırmızı kalem, 2 bin silgi, 2 bin kalemtıraş, 2 bin okul çantasının bulunduğu ikinci kırtasiye yardım tırı da yola çıktı."

Türkçeye gönül veren Bosnalı çocukların kendileri için Türkiye'de eğitim gören çocuklardan hiçbir farkı olmadığını ifade eden Zeki Gül, ihtiyaç durumunda bu tür malzemeleri göndermeye devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'dan Bosnalı Öğrencilere Kırtasiye Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement