Çorum Davutoğlu; Bir Ayağı Dağda, Bir Ayağı Ovada Siyaset Olmaz Detaylar - Son Dakika
Güncel

Çorum Davutoğlu; Bir Ayağı Dağda, Bir Ayağı Ovada Siyaset Olmaz Detaylar

Çorum Davutoğlu; Bir Ayağı Dağda, Bir Ayağı Ovada Siyaset Olmaz Detaylar

Davutoğlu; Bir ayağı dağda, bir ayağı ovada siyaset olmaz Başbakan Ahmet Davutoğlu Çorum'da yaptığı konuşmada, "Bugün Mardin'de il başkanlığımıza el yapımı bomba ile saldırdılar.

20.05.2015 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davutoğlu; Bir ayağı dağda, bir ayağı ovada siyaset olmaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çorum'da yaptığı konuşmada, "Bugün Mardin'de il başkanlığımıza el yapımı bomba ile saldırdılar. Hiçbirinden çıt yok. Bunların bir ayağı terör halinde dağda, bir ayağı demokrasi diyerek ovada. Buradan bir kez daha sesleniyorum onlara, bir ayağı dağda bir ayağı ovada, şehirde siyaset ve demokrasi olmaz. Şiddeti bırakıp demokrasi meydanına öyle geleceksiniz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere bugün Çorum'a geldi. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nu taşıyan helikopter, Dr.Turan Kılıççıoğlu Stadı'na indi. Daha sonra otobüsle İnönü Caddesi güzergahından Abide Meydanı'na geldi. Saat 14.00 olarak duyurulan mitinge 16.10'da gelen Başbakan Davutoğlu, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kendi tankını, kendi helikopterini yaptığını, kendi savaş uçağını da yapacağını belirterek, "Şimdi karşımızda üç tane parti var görünüşte. Bir de paralel parti var. Paralel devletten sonra bir de paralel parti kurdular. Hepsi birden dört ediyor. Biz Çorum'dan dört milletvekili ile bu dördünün de hesabını göreceğiz. Diyorlar ki eski Türkiye'yi geri getirelim. Eski Türkiye'nin geri getirilmesine siz izin verir misiniz?" diye konuştu.

Türkiye için 2002 yılında yüksek hızlı trenin bir hayal gibi geldiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "2001 yılında MHP'li bir Ulaştırma Bakanı, şimdide MHP'nin önemli bir görevinde ismini zikretmeyeyim. Önüne hızlı treni getiriyorlar proje olarak. Diyor ki, 'Bunu biz görmeyiz, çocuklarımız da torunlarımız da göremez.' İşte onların ufku bu kadar. Şimdi ise biz Türkiye'yi hızlı trenlerle donatıyoruz" diyerek konuşmasına şöyle devam etti.

BUNLARI SİYASET ÇÖPLÜĞÜNE ATACAK MIYIZ?

"7 Haziran'da bir seçim yapılacak. Bu seçim ya yükselen, büyüyen, kalkınan Türkiye'nin devamını garanti edecek ya da hiçbir iktidar iddiası olmayan tek iddiaları Ak Parti'nin gücünü zayıflatmak olan bu üç partiye ve paralel çetenin tuzakları etkili olacak. Şimdi Çorumlular bunlar diyor ki onların uluslarası piyonları, iş birlikçileri de diyorlar ki, üçünüz bir araya gelin, üç yanlış bir araya gelsin, bir yanlışta paralel onları orkestra şefi gibi idare etsin ve bir doğruyu Ak Partiyi götürsün. Burası siyaset meydanı, dört yanlış bir doğruyu götürür mü? Ak Parti bir doğru olarak bu dört yanlışı götürür mü? Bunları siyaset çöplüğüne atacak mıyız?"

ŞİDDETİ BIRAKIP DEMOKRASİ MEYDANINA GELECEKSİNİZ

HDP Eş Başkanının günlerdir, "Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı" diyen cahil olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Şimdi tutmuş Mersin'de, Adana'daki saldırıları Ak Parti yapıyor diye. İlk anda kınadık, bütünüyle olayın üzerine gidiyoruz. Ama bilin ki bu Kudüs Yahudilerin Kutsal mekanıdır derken ne kadar yalan söylüyorsa, Adana ve Mersin'deki olayların arkasında Ak Parti derken aynı ölçüde yalan söylüyor. Bugün Mardin'de il başkanlığımıza el yapımı bomba ile saldırdılar. Hiçbirinden çıt yok. Onlara en ufak bir saldırı olsa biz hemen kınıyoruz. Ama bunların bir ayağı terör halinde dağda, bir ayağı demokrasi diyerek ovada. Buradan bir kez daha sesleniyorum onlara, bir ayağı dağda bir ayağı ovada, şehirde siyaset ve demokrasi olmaz. Şiddeti bırakıp demokrasi meydanına öyle geleceksiniz" diye konuştu.

MEMLEKETTE DİKİLİ TAŞLARI YOK

CHP Genel Başkanı'nın her gün bir yalan ürettiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Her gün diyorum ki bu yalan bu hesap yanlış. Ama eline bir kağıt vermişler ezberlemiş onu tekrar ediyor. CHP'nin bu memlekette Allah aşkına dikili tek taşı var mı? MHP üç yıl iktidarda kaldı, bizden önce MHP'nin dikili tek taşı var mı şu memlekette?" dedi.

GÜLİZAR TEYZEYİ TANITTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, miting sonrasında sahnede yanına çağırdığı 'Gülizar' adlı yaşlı kadını partililere tanıttı. Onun, kendi fotoğrafının bulunduğu afişi öperken çekilmiş bir fotoğrafı görünce, ona ulaşmak istediğini söyledi. Ardından Başbakan Davutoğlu, "Gülizar Teyze" olarak tanıttığı yaşlı kadınla partilileri selamladı. Başbakan Davutoğlu miting sonrasında helikopterle Yozgat'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum Davutoğlu; Bir Ayağı Dağda, Bir Ayağı Ovada Siyaset Olmaz Detaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement