Çorum'un Yeni Otogarında İlk Sefer Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çorum'un Yeni Otogarında İlk Sefer Yapıldı

Çorum\'un Yeni Otogarında İlk Sefer Yapıldı

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yeni otogar hizmete girdi.

01.03.2015 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yeni otogar hizmete girdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni Şehirlerarası Otobüs Terminaline gece 00.00 saatlerinde giriş yapan Ankara- Trabzon seferini yapan otobüsü terminalde karşıladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, terminalden gerçekleştirilen ilk seferini yapan otobüse binerek yolcuları selamladı. Yolculara, Çorum leblebisi ikram eden Başkan Külcü, hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

Daha sonra Yeni Terminalde faaliyet gösteren esnafı tek tek ziyaret ederek sohbet eden Başkan Külcü, yeni terminalden seyahat etmek amacıyla ilk otobüs biletini alan Leyla Ahıska'ya biletini takdim etti.

İki yılı aşkın süreden beri çalışmalarını sürdürdükleri terminale ilk seferini yapan otobüsü karşılamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Külcü, "Terminalimizin inşaat sürecinde gayet sağlıklı bir çalışma dönemi geçirdik. İnşallah, uzun yıllar boyunca şehrimize, hemşehrilerimize hizmet edecek bir terminale kavuştuk. Burada faaliyet gösteren esnafımıza hayırlı kazançlar diliyorum. Allah, yolcularımıza da sağlıklı sıhhatli yolculuklar nasip eylesin. Bizlere de terminalimizi güzellikler içerisinde işletmeyi nasip eylesin" dedi.

Yaptıkları çalışmalarla son 6 yıldan beri Çorum'un büyük bir değişim yaşadığını, yeni otobüs terminalinin de değişimin önemli göstergelerinden sadece birisi olduğunun altını çizen Başkan Külcü, "Yeni terminalimiz Çorum'un yükselen hizmet standardını göstermesi açısından da son derece önemli bir yatırımdır. Yeni Otogarımız değişen Çorum'un vitrini olacak. Yeni terminalle birlikte Çorum, transit araçlar için de önemli bir uğrak yeri olacak. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminalinde hem esnafımız kazanacak hem de şehrimiz kazanacak. Eski otobüs terminalimizle mukayese edilemeyecek kadar büyük ve fonksiyonel bir tesis kazandırdık şehrimize. Biz Çorum Belediyesi olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. İki ayrı nizamiye ile hizmet vereceğiz. Her iki kapıda da plaka kontrol sistemi olacak. Türkiye'nin en modern terminallerinde uygulanan otomasyon sistemi ve güvenlik sistemi bizim terminalimizde de kullanılacak. Gelen yolcu ile giden yolcu peronları farklı noktada bulunacak. Transit yolcular kendi alanlarında indir-bindir yapacaklar. İlçelere giden otobüsler için ilçe terminalinden kalkacak ayrı bir nizamiye kullanılacak. Zabıta ve polis noktalarında 24 saat görevli bulunacak. Sosyal alanları, mescitleri, bekleme salonları ile yolcuların rahat etmesi için her türlü tedbirleri aldık. Engelliler için de standartlara uygun düzenlemeler yaptık. Böyle tesiste işletmecilik de birinci sınıf olacaktır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, simsarlığa, korsan işletmeciliğe otogar dışında yolcu indirip bindirmeye, seyyar satıcılığa kesinlikle müsaade etmeyeceklerini de vurgulayarak "Artık esnafımızın buraya taşınmasına engel kalmamıştır. İhalenin yürütmenin durdurulması ve iptali için açılan davada karar çıkmış ve dava reddedilmiştir. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminalimiz şehrimize, ulaştırma camiasına ve otogar esnafımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'un Yeni Otogarında İlk Sefer Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement