Çorum Valisi Kara'dan Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Çorum Valisi Kara'dan Değerlendirme Toplantısı

Çorum Valisi Ahmet Kara, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle Osmancık ilçesinde değerlendirme toplantısı düzenledi.

18.11.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Valisi Ahmet Kara, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle Osmancık ilçesinde değerlendirme toplantısı düzenledi.

Vali Kara, ilçedeki bir tesiste düzenlenen toplantıda, Paris'teki terör saldırılarını kınayarak, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Terörün dini, ırkı, bölgesi ve milleti olmayacağını vurgulayan Kara, "Her terör kötüdür, lanetlenmesi gerekir. Ben de Paris'teki olayı nefretle kınıyorum. Dünyanın bu terör belasından bir an önce kurtulması için hem devletlerin el birliği ve çaba göstermelerini hem de Allah'ın bize yardımcı olmasını diliyorum. Bu terör inşallah son olur" dedi.

Kara, Çorum'da nüfusu artan tek ilçenin Osmancık olduğuna dikkati çekerek, yatırımı devam eden projelerin tamamlanmasıyla ilçenin daha da gelişeceğini anlattı.

İlçede organize sanayi bölgesini geliştirilmesi, Kızılırmak Islah Projesi'nin başlatılması ile çeşitli kültür varlıklarının korunması konularında önemli projelerin yürütüldüğünü bildiren Kara, "Organize sanayi bölgesinin imar planları onaylandı. İlçenin gelişmesine önemli katkı yapacak organize sanayinin, 2016 yılında faaliyete başlamayacağını umut ediyorum" diye konuştu.

İlçede turizmin geliştirilmesi için tarihi Koyunbaba Köprüsü'nün bulunduğu alanda Kızılırmak Islah Projesi uygulandığını, ayrıca Kandiber Kalesi'nin de restore edildiğini dile getiren Kara, söz konusu çalışmaların hem devlet hem de belediye tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Osmancık'ın isminin genellikle trafik kazalarıyla gündeme geldiğinin altını çizen Vali Kara, "Osmancık'ın adının trafik kazalarıyla anılması bizi üzüyor. Bu konuda gerekli tedbirleri alıyoruz. Ancak sürücülerimizin de daha dikkatli olmasını istiyoruz. Kazaların önlenebilmesi için farklı önerileri olan herkesi de dinlemeye hazırız" diye konuştu.

Kadın girişimciler desteklenecek

Kara, Çorum'da kadın girişimcilerin desteklenmesi için çalışma başlattıklarını, il genelinde nüfusunun fazla olmasına karşın kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamda erkeklerin gerisinde olduğunu ifade etti.

Kadınların her alanda desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Kara, "İl Genel Meclisi'nden karar çıktı. İl Özel İdaremiz de mikro kredi veriyor kadınlara. İlk etapta 100 kadınımıza mikro kredi vereceğiz. 300 kadına da girişimcilik kursu veriyoruz. Başta Osmancık ilçemiz olmak üzere diğer ilçelerimizdeki kadınlarımızı da bu desteklerden faydalanmaya davet ediyorum" diye konuştu.

İlçede 160 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacak

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş da ilçedeki çalışma ve projelerle ilgili bilgi verdi. Osmancık'ta 160 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacağını belirten Karataş, "İlçe merkezinde geniş bir alan riskli bölge ilan edilmişti. Şu anda kentsel dönüşüm projeleri hazırlanıyor. Bu çalışmalar son aşamaya geldi. İnşallah 2016 yılında kentsel dönüşüm projeleri hazırlanmış bir şekilde gireceğiz" dedi.

İlçenin sel baskınlarından da korunacağını anlatan Karataş, şöyle konuştu:

"Geçen yıl ilçemizde meydana gelen sel baskınlarından 350 konut etkilendi. Sel baskınlarından tekrar etkilenmemek için yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda bir sel kanalı yaptırıyoruz. Bu çalışmalarımız da son aşamaya gelmiş durumda. Bundan sonra inşallah vatandaşlarımız sel baskınlarına maruz kalmayacak."

Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri de il genelindeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Vali Kara, toplantının ardından Koyunbaba Köprüsü ve Kandiber Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum Valisi Kara'dan Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement