Çorum Valisi Kara, Kuran Kursu Temeli Attı - Son Dakika
Güncel

Çorum Valisi Kara, Kuran Kursu Temeli Attı

Çorum Valisi Kara, Kuran Kursu Temeli Attı

Çorum Valisi Ahmet Kara, Kargı İlçesi'nde Kuran kursu binası temeli attı.

22.03.2015 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Valisi Ahmet Kara, Kargı İlçesi'nde Kuran kursu binası temeli attı. Vali Kara, Belli yaşa gelmeden, belli tahsili bitirmeden Kuran kursuna gitmek bile mümkün değildi. Tabi daha eski yıllarda gençler hatırlamazlar yaşlılar bilirler Kuran-ı Kerim'in okunmasının yasak olduğu yıllar vardı. Dolayısıyla Allah'a şükür o günlerden bu günlere geldik dedi.

Çorum'un Kargı İlçesi Yeşilköy Köyü'nde kurulan Yeşilköy Camii ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılacak Kuran kursu binası için temel atma töreni düzenlendi. 2 katlı Kuran kursu binasının temel atma törenine Çorum Valisi Ahmet Kara, Kargı İlçe Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Ak Partili Zeki Şen ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Kara, bir Kuran kursu temeli atmak üzere toplanmış olmaktan özellikle mutluluk duyduğunu belirterek, Bu kuran kursunu yapmak üzere dernek kuran, biraya gelen başta köy muhtarı olmak üzere diğer ilgililere dernek yöneticileri özellikle hanımefendilere 'Allah razı olsun' diyorum, teşekkür ediyorum. Eğitim fevkalade önemlidir. Dolayısıyla eğitimin önünde engeller vardı malumunuz geçmiş yıllarda. Hatta belli yaşa gelmeden belli tahsili bitirmeden Kuran Kursu'na gitmek bile mümkün değildi. Tabi daha eski yıllarda gençler hatırlamazlar yaşlılar bilirler Kuran-ı Kerim'in okunmasının yasak olduğu yıllar vardı. Dolayısıyla Allah'a şükür o günlerden bu günlere geldik. Şimdi Kuran öğrenmek isteyen çocuklarımız için, gençlerimiz için böyle bir tesis böyle bir bina inşa ediyorlar bu köylülerimiz. Ben kendilerini kutlu yorum. Tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum dedi. Dua okunmasının ardından Vali Ahmet Kara, Kuran kursu binasının temeline harç dökülmesi için butona bastı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum Valisi Kara, Kuran Kursu Temeli Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement