Çorumlu Öğrenciler Çanakkale'de - Son Dakika
Yerel

Çorumlu Öğrenciler Çanakkale'de

Çorumlu Öğrenciler Çanakkale\'de

Çorum Belediyesi, öğrencilere yönelik Çanakkale gezisi düzenliyor.

02.05.2016 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediyesi, öğrencilere yönelik Çanakkale gezisi düzenliyor.

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezileri kapsamında il merkezindeki liselerde eğitim gören toplam 2 bin 300 öğrenci Çanakkale'yi görme ve ecdadı tanıma fırsatı buluyor. Bahçelievler Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi 84 öğrenci öğretmenlerinin gözetiminde Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı mevkileri ve ecdadın zorlu koşullarda kazandığı zaferin hatıralarını yerinde gördü.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında düzenlenen gezide öğrenciler, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyaları, Hamidiye Tabyası, Mecidiye Tabyası, Seddülbahir, Ertuğrul Tabyası, Tekke Koyu, Arı Burnu, Anzak Koyu, Kanlısırt, Conk Bayırı gibi yerleri ziyaret ederek buralarda yaşanan savaşları rehberler eşliğinde dinleme imkanı buldu. Rehberlerin anlattığı savaş hatıraları esnasında duygulu anlar yaşayan öğrenciler, 57. Alay şehitliği ve Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni de ziyaret etti.

İlk gün Gelibolu Yarımadasında savaşın hatıralarının bulunduğu yerleri gezen öğrenciler ikinci gün de Çanakkale merkezde bulunan Truva Atı, Kordon Boyu, Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi ve Aynalı Çarşı'yı gezdikten sonra Bursa'ya geçti. Öğrenciler, Bursa'da da Ulu Cami, Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri, Emir Sultan Camii, Yeşil Camii ve Yeşil Türbe'yi ziyaret etti.

Çanakkale ve Bursa'yı gezme imkanı bulan öğrenciler kendilerine bu imkanı sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorumlu Öğrenciler Çanakkale'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement