Cosac Toplantısı Hollanda'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Cosac Toplantısı Hollanda'da Başladı

AB Ulusal Parlamentoları AB Komisyonları Toplantısı (COSAC), dönem başkanı Hollanda'nın Lahey kentinde başladı.

08.02.2016 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Ulusal Parlamentoları AB Komisyonları Toplantısı (COSAC), dönem başkanı Hollanda'nın Lahey kentinde başladı.

Hollanda Meclisi'nin Şövalye Salonu'nda düzenlenen toplantıda Türkiye'yi, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile Komisyon Başkanvekili AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli temsil etti.

Programla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Gülpınar, iki gün sürecek toplantıda ağırlıklı sığınmacı krizinin gündeme gelmesinin beklendiğini söyledi.

Gülpınar, toplantı kapsamında yapacakları görüşmelerde Suriye krizi ve bununla bağlantılı sığınmacı sorunu gibi konularda Türkiye'nin beklentilerini anlatacaklarını kaydederek, sığınmacı meselesinin Avrupa'da şu anda en öncelikli konu olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin hiçbir beklentisi olmadan sığınmacılara şimdiye kadar yaklaşık 9 milyar dolar harcadığına ve bu konuda yaptıklarının herkesçe takdir gördüğüne vurgu yapan Gülpınar, sorunun kökten çözüme kavuşturulabilmesi için kalıcı önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Gülpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye'deki soruna bir an evvel kati bir çözüm getirilmesi gerekiyor ki, sığınmacı sorunu kökten hallolsun. Yoksa böyle mültecileri almak, barındırmak, onlara bazı imkanlar sağlamak geçici çözümler. Orada bir rejim değişikli olmadan Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu konuya kalıcı bir çözüm getirmek gerçekten zor. Orada Rusya savaşıyor, İran savaşıyor. En son işte Halep'i Rusya'nın direkt bombalaması, rejim güçlerine yardım etmesi, oradaki başka örgütlerin önünü de aynı zamanda açıyor. DAEŞ'le mücadele ediyorum şemsiyesi altında çok farklı bir yapılanmaya gidiliyor orada. Bu iş hem bizi hem bütün AB'yi çok direkt ilgilendiriyor. Bir an evvel özellikle Rusya'nın bu anlaşılmaz tutumuna bir tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cosac Toplantısı Hollanda'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement