Coşkun: Alo 147 Hattı Şiddetin Bir Diğer Ayağıdır - Son Dakika
Güncel

Coşkun: Alo 147 Hattı Şiddetin Bir Diğer Ayağıdır

Coşkun: Alo 147 Hattı Şiddetin Bir Diğer Ayağıdır

Eğitim Bir Sen Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Alo 147 hattının şiddetin bir diğer ayağı olduğunu söyledi.

11.05.2015 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim camiasının sürekli olarak şiddet haberleri ile gündeme geldiğini belirten Eğitim Bir Sen Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Alo 147 hattının eğitimcilere yönelik mesnetsiz şikayetler ve ardından açılan gereksiz soruşturmalarla hattın şiddetin bir diğer ayağı olduğunu söyledi.

Eğitim Bir Sun Şube Başkanı Coşkun, tüm eğitim camiasının Alo 147 hattından yana sıkıntılı olduğunu dile getirdi. Coşkun, "Bu hat vasıtasıyla öğretmenlerin kimi zaman belirsiz kişilerce mesnetsiz bir şekilde şikâyetlerle soruşturmalara tabi tutulması, şiddetin bir diğer ayağını oluşturmaktadır" dedi.

Eğitimde yaşanan birçok sıkıntıyı sıralayan Coşkun, öğretmenlere yönelik muamelenin vahim olduğunu söyledi.

Coşkun açıklamasında şunları söyledi: "Geçmiş yıllarda olduğu gibi son bir ayda, eğitim çalışanları, İstanbul, Kocaeli, Şanlıurfa, Bursa, Sinop, Giresun, İzmir, Adıyaman, Adana başta olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanında şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Bu hazin durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır.

Öğrencilere yönelik disiplin kurallarının esnetilmesi, alınan disiplin tedbirlerinin uygulanmaması, öğretmene yönelik öğrenci merkezli şiddetin en temel nedenlerinden biri olarak görülmelidir. Ayrıca, Alo 147 hattı vasıtasıyla öğretmenlerin kimi zaman belirsiz kişilerce mesnetsiz bir şekilde şikâyetlerle soruşturmalara tabi tutulması, şiddetin bir diğer ayağını oluşturmaktadır. Maalesef artık eğitim çalışanları yönetici, amir, veli, öğrenci gibi birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşın savunmasız kalmaktadır. Caydırıcı hiçbir önlemin alınmamış olması da olayların fasılasız sürmesine, mesleğin itibar kaybına uğramasına sebep olmaktadır.

'EĞİTİMCİLERİN PSİKOLOJİ BOZULDU'

Bu türden şiddet hadiseleri öğretmenlerin ruh dünyasında tamiri mümkün olmayan yaralar açmakta; mesleğe ilişkin güvenlerini kaybederek, mesleki verimliliklerinin düşmesine neden olarak eğitimin niteliğine de doğrudan etki etmektedir. Gelinen bu nokta, herkesin sorumluluk üstlenmesini, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesini gerektirmektedir.

Akıllı tahtalarla sınıfları donatmak, daha kolay öğrenen, zihinsel gelişimi daha hızlı sağlayan bir etkiye sahip olabilir ama öğretmenine saygılı ve şiddetten uzak daha ahlaklı nesiller yetiştirmek, bir toplum için daha öncelikli bir hedef olmalıdır.

Şiddet gibi toplumsal sorun haline gelen bu konuda ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunun üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak artık bir zorunluluktur. Buradan hareketle, "eğitimciler hedefse, geleceğimiz karanlıktır" diyor, sorunun çözümü için herkesi elini taşın altına koymaya çağırıyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Coşkun: Alo 147 Hattı Şiddetin Bir Diğer Ayağıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement