Coşkun, Üniversite Tercihleri Programı'nda Konuştu - Son Dakika
Yerel

Coşkun, Üniversite Tercihleri Programı'nda Konuştu

Coşkun, Üniversite Tercihleri Programı\'nda Konuştu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğrenci odaklı, öğrenciyi merceğine alan, uluslararası bir üniversite olarak Türkiye’deki diğer üniversitelerin örnek aldığı projelere imza attıklarını belirterek, “Bu projelerimizden birisi intörn mühendislik eğitimi. Diğer üniversiteler, aynı isim veya başka isim altında bizi taklit ediyorlar.

13.07.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğrenci odaklı, öğrenciyi merceğine alan, uluslararası bir üniversite olarak Türkiye'deki diğer üniversitelerin örnek aldığı projelere imza attıklarını belirterek, "Bu projelerimizden birisi intörn mühendislik eğitimi. Diğer üniversiteler, aynı isim veya başka isim altında bizi taklit ediyorlar. Taklit etmek kötü değil. Zaten Türkiye'nin ihtiyacı bu. Beraber yapalım. Onlar da yapsın, biz de yapalım. Herkes daha iyisini yapsın. Bunda hiçbir sorun yok. Ama biz artık bir markayız" dedi.

"PRESTİJLİ BÖLÜMLERİN HEPSİ VAR"

Kanal 24'te Levent Doğan'ın sunduğu Üniversite Tercihleri Programı'nda Gaziantep Üniversitesi'ni anlatan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Ortadoğu'nun başkenti olmaya aday bir kentin üniversitesi olarak günümüzün prestijli tüm bölümlerini barındıran, 42 bin öğrencili, dünyanın 87 ülkesinden, 2 bin 300 öğrenciyi misafir eden uluslararası bir üniversite olmanın haklı gururunu taşıdıklarını vurgulayarak şöyle dedi:

"Havacılık mı istiyorsunuz? Var. Tıp mı, mühendislik, mi hukuk mu, konservatuar mı gastronomi mi istiyorsunuz? Burada. 650 kişiden oluşan güçlü bir akademik kadroya sahibiz. Ortadoğu'ya hizmet veren bir hastanemiz var. Bugün 5 bin civarında yüksek lisan, bini aşkın doktora öğrencimiz bulunuyor. Ortadoğu ve diğer ülkelerden doktora yapmak için çok sayıda öğrenci Gaziantep Üniversitesi için sıra bekliyor. ERASMUS'u şimdi herkes yapıyor. Ama bizi kesmiyor. Biz ERASMS üstü işler yapıyoruz. Öğrencilerimizi yurt dışına gönderiyoruz. Amerika'dan, Çin'den anlaşmalı olduğumuz üniversitelerle eğitim işbirliği yapıyoruz. URAP'ta tıp fakültesi bulunan üniversiteler arasında performans yönünden 9. sıradayız. Tüm üniversiteler arasındaki yerimiz ise 12'lik. Biz, Ankara, İstanbul'da değiliz. Gaziantep'teyiz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi burası. Bunu aşağılık kompleksi olarak kesinlikle söylemiyorum. Gelin, görün Gaziantep Üniversitesi'ni. Ön lisans mı seçeceksiniz? Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu'nu görün. OSB'de. Özgün bölümleri var. Kalifiye ara eleman yetiştiriyoruz buralarda. Bugün Türkiye'ye örnek gösteriliyor. Çok şükür iyiyiz. Her dalda iyiyiz."

"ÜNİVERSİTELER BİZİ TAKLİT EDİYOR"

Konuşmasının devamında, Gaziantep Üniversitesi'nin yenilikçi, toplumla kucaklaşan yüzüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Coşkun, üniversite olarak bilginin ürüne yerleştirilerek, inovatif yapıya kavuşması konusunda gerekli her şeyi yaptıklarını, bunun için iş dünyasıyla kol kola yürüdüklerini anlattı. 4 yıl önce yaşama geçirdikleri İntörn Eğitim Modeli sayesinde, mezun olan öğrencilerin daha diploma almadan yüzde 80'inin iş bulduğunu kaydeden Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizde bilgi var, sanayide ürün. Bunları bir araya getiriyoruz. Yepyeni şeyler yapıyoruz. ODTÜ geleneğinden gelen bir mühendislik eğitimimiz var. Ama gelinen noktada gördük ki, siz gençleri üniversitede, sahaya çıkmadan yetiştirdiğiniz zaman gerçek hayata hazırlamada sıkıntı yaşıyorsunuz. Gerçek hayattaki deneyimleri eksik kalıyor çocuklarımızın. 4yıl önce yepyeni bir eğitim hayatına başladık. Buna 'İntörnlük Eğitim Modeli' dedik. 8. dönem çocuklarımız ful time sahaya sürdük. Ama, göstermelik bir staj değil yaptığımız. Kontrollü, denetimli bir intörn uygulaması başlattık. İl içi, il, dışı, yurt dışı intörn öğrencilerimiz var. Öğrencimiz 4.5 ay orda kalıyor, gece gündüz çalışıyor. Çocuklarımızın yüzde 80'i teskere bıraktı. Aklınıza gelen ünlü firmalar öğrencilerimizi kapış kapış ediyor. Sanayi Bakanımız Fikri Işık Bey'in geçtiğimiz günlerde 'Üniversitelerde bir dönem zorunlu eğitim olmasını arzu ediyoruz' şeklinde açıklaması oldu. Biz bunu üç yıldır son derece aktif olarak uyguluyoruz. Sayın Bakanımıza buradan mesaj olsun. Artık, intörnlük modeli bir Gaziantep markasıdır. Diğer üniversiteler, aynı isim veya başka isim altında bizi taklit ediyorlar. Taklit etmek kötü değil. Zaten Türkiye'nin ihtiyacı bu. Beraber yapalım. Onlar da yapsın, biz de yapalım. Herkes daha iyisini yapsın. Bundan hiçbir şey yok. Ama biz artık bir markayız. İntörnlük dediğiniz zaman bizimki belli. Modeli belli. Herkes bizi taklit edebilir. Etsin hiç önemli değil adını başka bir şey koyabilir. Ama yeter ki gençlerimiz başarılı olsun."

ÖĞRENCİLERE YILDIZLARARASI SEYAHAT ÇAĞRISI

Üniversite tercihi yapacak adaylara, tercihlerini yapmadan önce Gaziantep Üniversitesi'ni mutlaka gezip, görmeleri önerisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, çağrısının devamında şunları söyledi:

"Adaylarımız Gaziantep Üniversitesi'ni bir incelesinler. Uçak, otobüs çok. Gelsin kampusu gezsinler. Fiziki kapasitemizi görsünler. Mezunlarımızın iş bulma imkanlarını incelesinler.Bizim gençleri hayata hazırlama konusundaki hassasiyetimizi görsünler. Barınma, sosyal şartlar nasıl, gözleriyle görsünler. Yönetim olarak başta rektörü olmak üzere, öğrenci odaklı ve öğrenciyi merceğe alan bir üniversite olduğumuzu anlayacaklar ve kararlarını ona göre vereceklerdir. Öğrencilerimize diyorum ki, eğer daha iyi bir dünya ve gelecek istiyorsanız adres belli: Gaziantep Üniversitesi. Parlayan Yıldız'a gelin, güzel bir yıldızlar arası seyahate sizi hazırlayalım. Herkes yoğurdumuz ekşi değil demez ama bizim yoğurdumuz hafif ekşi hakiki ev yoğurdu. Bu vesileyle öğrencilerimizin hayırlı tercih yapmalarını diliyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Coşkun, Üniversite Tercihleri Programı'nda Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement