ÇÖZÜM-DER Başkanı Ezgin AK Parti'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika
Güncel

ÇÖZÜM-DER Başkanı Ezgin AK Parti'den Aday Adayı Oldu

ÇÖZÜM-DER Başkanı Ezgin AK Parti\'den Aday Adayı Oldu

ÇÖZÜM-DER Genel Başkanı Avukat Ercan Ezgin, 1 Kasım'da yapılacak seçimler için AK Parti'den 26. dönem milletvekili aday adayı oldu.

04.09.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaptığı faaliyetlerle ülke ve dünya gündeminde ses getiren Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği ÇÖZÜM-DER Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin, 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan 26. Dönem Milletvekili genel seçiminde Diyarbakır'dan aday olmak için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Müslüman Türkiye halkında nefrete neden olan Peygamber Efendimize hakaret içeren "Charlie Hebdo" karikatürlerini aldırdığı Mahkeme Kararıyla Türkiye'de yayınlanmasını yasaklatan başarılı Avukat Ercan Ezgin, toplumumuzun milli ve manevi değerlerine sahip çıkma konusunda ülke genelinde geniş kitlelerin sevgisini kazandı.

Dava adamı olduğunu gösterdi

Çözüm sürecine, başkanlık sistemine, yeni anayasaya büyük önem veren Ezgin, aynı zamanda hükümeti devirme amacı güden ve bölgede aktif çalışan paralel yapıya karşı sergilediği cesur mücadelesiyle paralel yapının oyunlarını ifşa ederek, bozulmasına katkı sağladı. Ezgin, dava adamı duruşu ile Diyarbakır ve Türkiye ölçeğinde toplumsal yaşamın düzenine ve ülkemizin birliğine büyük katkılar sunan bir fikir ve aksiyon adamı olmasıyla dikkatleri çekiyor.

Her kesimden takdir görüyor

Yaptığı çalışmalarla geniş bir kesimin sevgisini kazanan Ezgin'in parti yönetimi tarafından aday olarak gösterilmesiyle Diyarbakır'da AK Parti oylarında önemli artış yaşanacağı tahmin ediliyor.

ÖDÜLLÜ SİYASETÇİ AVUKAT ERCAN EZGİN'İN BAŞARILARLA DOLU BİYOGRAFİSİ

1975 yılı Diyarbakır Merkez Doğumlu İlk, orta ve liseyi Diyarbakır'da okudu. Evli 2 çocuk babası. 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden dereceyle mezun oldu. 1995 yılında Almanya'da Heidelberg Üniversitesinde 1 yıl İktisat eğitimi aldı. Dokuz Eylül Üniversitesinde girdiği sınavlar neticesinde Özel hukuk alanında Yüksek lisans yapma hakkı kazandı.

AK Parti Kayapınar ilçe Siyasi ve Hukuk işleri başkanlığı, SKM başkanlığı ile Ak Parti Bağlar İlçe Seçim işleri başkanlığı, Ak Parti Kayapınar ilçeyi temsilen İlçe Seçim Kurulu Üyeliği, Bağlar SKM Hukuk ve Eğitim sorumlusu, Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağlar temsilciliği, görevlerini icra etti. Ak Parti Diyarbakır İl başkanlığı bünyesinde kurulan Demokratikleşme Komisyonu Üyeliğini yaptı. Ak Parti'den 25.dönem milletvekili aday adayı,2012 yılında Diyarbakır İl başkan adayı ve 2014 yılında Kayapınar 1. Kontenjan Meclis üyesi adayı oldu.
-Çözüm sürecine ve toplumsal barışa katkı sunmak amacıyla Çözüm Süreci Sivil İnisiyatifi ( ÇÖZÜM-DER) derneğini kurup, Kurucu Genel başkanlığını yapıyor.

-Çözüm sürecini anlatma ve toplumsal etkileşimi ortaya koyma amaçlı birçok ilde Çözüm Sürecine yönelik konferans ve Paneller düzenledi. Başkanlık sistemini destekler birçok makalesi gazetelerde yayınlandı. CHARLİE HEBDO karikatürüne hassasiyet gösterip, ilk yasağı getirtti.

- Yerel Yönetimler konulu 15.dönem siyaset akademisinde 8.000 kişinin girdiği yazılı yarışma sınavında "90 TAM PUANLA TÜRKİYE 2.si"oldu, Sayın Cumhurbaşkanımızdan plaket alarak beraberlerinde ödül olarak yurt dışı gezisine iştirak etme hakkı kazandı.

- Siyaset akademisince"Lider Ülke Türkiye 2" ile "Yerel Yönetimler 1" ve "Yerel Yönetimler 3"programlarını başarı ile bitirdi ve bunlarla ilgili sınavlarda İL DERECELERİ belgelerim bulunmakta.
-2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden "85 ORTALAMAYLA SON SINIFTA 1. OLARAK" dereceyle mezun oldu. 2003 yılında Hakimlik yazılı sınavında TÜRKİYE DERECESİ Yaptı.
-İl Teşkilatımızda yapılan"alnımızın akıyla 9.5 yıl" adlı kitabın içeriğine ilişkin yapılan yazılı yarışmada İL BİRİNCİSİ oldu.
-2003 yılında beri serbest avukatlık yapmaktadır.
-Orta derecede İngilizce ve Almanca bilmekte. Değişik tarihlerde Anayasa ve Ceza kanunun bazı maddeleriyle ilgili raporlama çalışmaları yaptı.
-TCK ve CMK konularında 6 adet sertifikası vardır. Noterlik Belgesi bulunmaktadır.
- Diyarbakır Valiliği İnsan Hakları komisyonunda Ak Partiyi Temsil etti.
Hukuk ve Siyasi işler birimiyle ilgili olarak genel merkeze hitaben"Anayasal Vatandaşlık ve Türklük","Anadilde Eğitim","TCK 220 ve 314.maddelerine ilişkin" onlarca sayfalık raporlama, kanun teklifleri ve 28 ülkenin anayasasını inceleyerek yaptığı çalışmaları oldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel ÇÖZÜM-DER Başkanı Ezgin AK Parti'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek
    14:20 Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek

    Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, eski CHP Milletvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle manevi tazminat ödemesine karar verdi. Özkoç, tazminat ve fer'ileri birlikte 122 bin 448 lira ödeyecek.

  • Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti
    14:18 Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni ziyaret eden Kara Ağaç Destanı dizi oyuncuları Merih Öztürk ve Eray Ertüren, yapıya emeği geçenlere teşekkür etti.

  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

  • Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi
    14:15 Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

    Kırklareli Müftülüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında, ortaokul öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuyarak yarıştı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.

  • Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı
    14:14 Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 4 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir iş yerinde yapılan aramada 40 bin 627 sentetik uyuşturucu hap ve av tüfeği ele geçirdi. Şüphelilerin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar
    14:12 Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığı'nda askerlerle bir araya geldiği iftar programında sarf ettiği "Kıbrıs'ta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, Kıbrıs tamamen bizim olurdu" cümlesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine çağrıda bulunarak Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi talebinde bulundu.

  • İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi
    14:12 İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi

    İstanbul Fatih'te bir kafede oturan vatandaşlar, oruç tutmadıkları için bir tebliğci tarafından uyarıldı. Tebliğcinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videonun altında yapılan yorumlarda hoşgörü ve uyarı şekli tartışıldı.


Advertisement