Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Diyarbakır'ın Sur İlçesi Belediye Başkanı Demirbaş: "Bir insan ve bir baba olarak mutluyum. Artık geceleri rahat uyuyabiliyoruz"

17.01.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir oğlu dağda olan Diyarbakır'ın Sur İlçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, çözüm sürecine ilişkin, "Bir insan ve bir baba olarak mutluyum. Artık geceleri rahat uyuyabiliyoruz" dedi.

BDP'nin Sur Belediye başkan adayının tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya katılan Demirbaş, 10 yıllık görevi süresince yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Yaptıkları çok dilli hizmetlerin Ortadoğu'da model olacağını savunan Demirbaş, Türkçenin ortak dil olması gerektiğini ancak farklı dillerin bir arada ve resmi bir şekilde kullanılmasının da ülkeyi bölmeyeceğini söyledi.

Bir gazetecinin, çözüm sürecinin bölgeye etkisine yönelik sorusu üzerine de Demirbaş, ekonomik kaynakların savaş için kullanılmamasının ülkedeki vergi dilimlerinin artmasını ve vergilerin toplanmasını sağladığına işaret ederek, toplumsal refahın artmasıyla da belediyelerin gelirlerinin arttığını kaydetti.

-Ekonomik refah yatırıma dönüştü

Demirbaş, çatışmaların sona ermesiyle insanların ekonomik refahının yatırıma dönüştüğüne değinerek, "Barış ortamıyla turizmde sirkülasyon arttı. Tüm bu gelişmeler hem halka hem de bize pozitif yansıdı, yansımaya da devam ediyor. Bunlar barışın nimetidir. Bunun için kalıcı barışı istiyoruz. Barış, insanlara verilecek en güzel hediye olacak. Bir insan ve bir baba olarak mutluyum. Artık geceleri rahat uyuyabiliyoruz. Ben yaşamında baba olmanın en önemli kararını vermiş biriyim. Bu zor bir şeydir. Ahlaki ve vicdani olabilmek çok önemli" ifadelerini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement