Çözüm Süreci Nereye Gidiyor" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci Nereye Gidiyor" Konferansı

Emekli Albay Sarızeybek: "İktidar çözüm sürecini Orhan Gencebay'a, Kadir İnanır'a Hülya Avşar'a yani sanatçı, şarkıcıya soruyor.

04.01.2015 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, çözüm sürecinin sanatçılarla yürütülmemesi gerektiğini belirtti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manavgat Şubesi tarafından Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde "Çözüm Süreci Nereye Gidiyor" konulu konferans düzenlendi.

Sarızeybek, konferansta yaptığı konuşmada, PKK terör örgütünün 2002 yılında bitme noktasına geldiğini ancak örgütle mücadele edilmediğini öne sürdü.

Çözüm süreci kapsamında sanatçıların ön planda olduğunu belirten ve bu duruma tepki gösteren Sarızeybek, "İktidar çözüm sürecini Orhan Gencebay'a, Kadir İnanır'a Hülya Avşar'a yani sanatçı, şarkıcıya soruyor. Hepsine saygımız sevgimiz var ama bu insanlar teröristi bilmez, terörü bilmez, hududu bilmez, karakolu bilmez. 'Akil adam olup Türk milletine neyi anlatacak' diye kendi kendime soruyorum" dedi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Irak'a yönelik uyguladığı politika ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye uyguladığı politikanın aynı olduğunu savunan Sarızeybek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özal, o tarihte diyordu ki 'Saddam zalimdir' şimdi Erdoğan 'Esad zalim' diyor. Özal, 'Irak'ta demokrasi yoktur, Saddam halkına zulmediyor' diyordu, şimdi de Erdoğan, 'Suriye'de demokrasi yoktur, Esad halkına zulmediyor' diyor. Özal, 'Irak'a demokrasi getireceğiz' diyordu, bugün de Erdoğan 'Suriye'ye demokrasi getireceğiz' diyor. O zaman Özal, 'Türkiye karlı çıkacak, Irak parçalanmayacak, PKK terörü bitecek' diye bize söz vermişti. Sonra Amerika'ya destek verdi, bir ay sonra da savaş bitti. Peki ne oldu? O zaman da 100 milyar dolar ekonomik zararımız oldu. Özerk Kürdistan kuruldu ve Barzani, Talabani çıkarıldı. PKK bitti mi? Hayır daha da büyüdü."

Sarızeybek, Türkiye'nin bugün de aynı noktada olduğunu ileri sürdü.

Konferansa ADD Manavgat Şube Başkanı Memnune Böke, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, BBP İlçe Başkanı Mehmet Çayır, İşçi Partisi İlçe Başkanı Ali Yükser ile vatandaşlar katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci Nereye Gidiyor' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement