Çözüm Süreci Tasarısı İçişleri Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

Çözüm Süreci Tasarısı İçişleri Komisyonu'nda

Çözüm Süreci Tasarısı İçişleri Komisyonu\'nda

MHP'nin, tasarının Anayasaya aykırı olduğuna ilişkin önergesi kabul edilmedi.

03.07.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nın maddeleri üzerinde görüşmelere geçildi.

Tasarının tümü üzerinde görüşmelerin tamamlanmasının ardından, MHP'nin, Anayasaya aykırılık önergesi ele alındı. Önerge üzerine söz alan MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, "dayatma sonucu getirilen" tasarının, Anayasanın bir çok maddesine aykırı olduğunu savundu. Erdoğan, tasarının hükümete iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan oylamada önerge kabul edilmedi. Tasarının maddeleri üzerinde görüşmelere geçildi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, tasarının, terörü yapanların amaç ve hedefleri doğrultusunda hazırlandığını savunarak, "Tasarının arkasındaki siyasi irade nedir ve ne yapmak istemektedir? Bu sürecin sonundaki çözüm nedir?" diye sordu. Fikirlerin silahla kabul ettirilemeyeceğini belirten Vural, silaha meşruiyet kazandırılamayacağını kaydetti.

Vural, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütü PKK'nın mahkemeler kurduğunu, vergi topladığını, yol kestiğini belirterek, "Terörün baskısından yılan insanlar, şimdi terörün politik baskısı altına alınmak isteniyor" dedi. Vural, terör örgütünün silah bırakmadığını, dağdan inmediğini, aksine daha fazla güçlendiğini, dağa çocuk kaçırdığını ifade etti.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, çözüm sürecine karşı olduklarını çünkü bu sürecin ülkeyi böleceğini düşündüklerini söyledi. Tasarıda süreç kapsamında ucu açık yetkiler verildiğini kaydeden Oğan, şunları söyledi:

"Sayın Beşir Atalay, kafası bozulsa ve 'MHP'lilerin ayağına sıkın' derse bunu yapan arkadaşlar sorumluluktan kurtulacaklar mı? Ben PKK'dan tehdit alıyorum. Şimdiye kadar önemsemedim. Ama şimdi önemsiyorum. Bizim can güvenliğimizi kim sağlayacak? Bu tasarı, PKK'lıları aklama tasarısı. Bundan sonra PKK'lılara kimse yan bakamayacak. Başımıza gelecek her işten sizler sorumlusunuz, çünkü bu kanun tasarısı PKK'lılara suç işleme özgürlüğü getiriyor. Şahsıma yönelik tehditlerde artış olabilir. Bu çerçevede yapılacak herhangi bir fiilde bu kanunda imzası olan herkes sorumludur. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum."

Tasarının görüşmelerine devam ediliyor. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çözüm Süreci Tasarısı İçişleri Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement