Çözüm Süreci Yatırımları Artırdı" - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci Yatırımları Artırdı"

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Çözüm Süreci'nde Diyarbakır'da önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

16.05.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Çözüm Süreci'nde Diyarbakır'da önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu'nun (DOGÜNSİFED) bir otelde gerçekleştirdiği 6. Genel Kurulu toplantısında konuşan Vali Aksoy, Çözüm Süreci'nin bölgeye önemli katkılar sunduğunu anlattı.

Çözüm Süreci sayesinde özel ve kamu yatırımlarının arttığını vurgulayan Aksoy, "Çözüm Süreci'nin başlatıldığı son 2 yıl içerisinde Diyarbakır'da önemli yatırımlar yapıldı, bu süreçte mevcut yatırımların da artarak devam ettiğini görüyoruz" dedi.

Bölgenin gelişmesi ve kalkınması adına iş dünyasıyla birlikte önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Aksoy, şöyle konuştu:

"Özel sektör, önemli yatırımları gerçekleştiriyor, önümüzdeki günlerde tekstil kentin açılışı var. Bizlerin görevi özel sektörün önünü açmak, onlar bir sorunla karşılaştığında o sorunlara çözüm üretmektir. İş dünyasının yapacağı her yatırımın bölgemize katkı sunduğunun farkındayız. Bu anlamda biz de her zaman iş dünyamızın yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz."

Kamu yatırımlarının da büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Aksoy, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kentimize geldiğinde proje bedeli 640 milyon lira olan 223 yatırımın açılışını gerçekleştirdi. Şu anda Diyarbakır sınırları içerisinde ihale aşamasında bedeli 5 milyar lira olan toplam 226 projemiz var. Diyarbakır genelinde yatırımlar devam ediyor" dedi.

Silvan Barajı'nın bölge için önemi

Silvan Barajı'nın bölge ekonomisi için önemine değinen Aksoy, baraj tamamlandığında 305 bin ek istihdam yaratılacağını söyledi.

Silvan Barajı projesinin tamamlanması adına çalışmaların büyük hızla devam ettiği vurgulayan Aksoy, baraj yapımını engellemek isteyenleri eleştirdi.

Herkesi baraj yapımını engellemek isteyenlere karşı durmaya davet eden Aksoy, "Özelikle zaman zaman bu çalışmanın yapılmaması adına bazı görüşler de var, bunlar kabul edilebilir değildir. Bölge insanının refahını, ekonomisini daha üst noktalara taşıyacak bu yatırımı hepimizin sahiplenmesi ve bu noktadaki farklı görüşler varsa bu görüşler karşısında ayrı duruşu göstermek durumunda olduğumuzu da belirtmek istiyorum" diye konuştu.

"Çözüm Süreci anlamlıdır"

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı da Çözüm Süreci'nin önemine değindi.

"Barış süreci 76 milyon insanın hepsinin ortak projesi ve çözüm arayışıdır" diyen Anlı, "Böyle olması bakımdan süreç, anlamlıdır. Biz Diyarbakır'da ne kadar Çözüm Süreci'nden bahsediyorsak Trabzon'da, Samsun'da, Aksaray'da, Konya'da, İzmir'de, Sakarya'da, Tekirdağ'da da aynı şekilde konuşuluyor olduğuna inanıyoruz. Çünkü böylesi bir ortam, gelecek paydasının oluşabilmesinin alt zeminidir" ifadesini kullandı.

DOGÜNSİFED Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu ise süreç sayesinde bölgeye yatırımların arttığını kaydetti.

"Çözüm Sürecinde insanların ölmüyor olması başlı başına önemli bir değerdir" diyen Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:

"GAP Eylem Planı, bölgelerarası gelişmişlik farkını kaldırmaya dönük en önemli projelerdendir. Teşvik yasaları, GAP Eylem Planı başarılı olsa bile güvenlik ve istikrarla ilgili bir algıyı değiştirmeye dönük çalışma yürütülemezse, böyle bir zemin yaratılamazsa bölgeye yatırımcıyı çekmemiz çok zordur. Kürt meselesinin demokratik çözümünü hedefleyen Çözüm Süreci, bu anlamda bizim için önemli bir değerdir."

Bedirhanoğlu, bölgesel kalkınma projelerini çok önemsediklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından genel kurul üyeleri arasında yapılan oylamada "Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu"nun ismi "Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu" olarak değiştirildi.

Oylamada Bedirhanoğlu, yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci Yatırımları Artırdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement