Çözüm Süreci Zılgıtlar Eşliğinde Nihayete Erecektir" - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci Zılgıtlar Eşliğinde Nihayete Erecektir"

Çözüm Süreci Zılgıtlar Eşliğinde Nihayete Erecektir"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili aday adayı Mustafa Elgörmüş, çözüm sürecinin bu dönem sonunda zılgıtlar eşliğinde nihayete ereceğini söyledi.

25.02.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili aday adayı Mustafa Elgörmüş, çözüm sürecinin bu dönem sonunda zılgıtlar eşliğinde nihayete ereceğini söyledi.

AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Mustafa Elgörmüş, çözüm süreci ve yaklaşan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Elgörmüş, "2009 yılında başbakanımızın açıklaması ile ilan edilen Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni inşallah bu dönem zılgıtlar eşliğinde nihayete erdireceğiz. Çözüm süreci bizim için bir onur meselesidir, her türlü badireye karşı göğüs germiş ve germeye devam edecek bir süreçtir. Büyük adımlar atılmış ve atılmaya devam edecek, uğruna canı pahasına çalışılmış ve çalışılmaya devam edilecek bir projedir. Geldiğimiz noktaya şöyle bir anektotla dikkat çekmek istiyorum; rahmetli anam Türkçe bilmeden vefat etti, ben Türkçeyi ilkokulda öğretmenimden öğrenmiştim. Üniversite yıllarında ortalıkta Kürtçe konuşmaya çekinirdik, Şivan Perver'i kısık sesle dinlerdik. Ana dilini konuşamayan bir milletken, selamlama ve seçim şarkısı Kürtçe söylenen başbakanı olan bir millet olduk. Çözüm süreci toplumumuzu özgür kılmaya devam edecektir. Hükümetimiz ile olağan üstü haller kalktı ve halkımız daha özgürleşti. Kürtçe bütün zenginliğiyle hak ettiği değeri görmeye başladı. Kürtçe radyomuz Kürtçe televizyon kanalları izlenir oldu ülkemizde. 30 yıldır yeter kan aktı bu topraklarda, ne zaman çözüm bulunmaya çalışılsa bir provakasyonla karşı karşıya kalınmıştır hatırlayınız lütfen. Kürt halkıyla devleti kucaklaştırmaya çalışan onlarca insana suikast düzenlendi bu ülkede, şüpheli ölümler oldu. Turgut Özal'ı hatırlayın, Eşref Bitlis'i, Gaffar Okkan'ı hatırlayın. Bu güzel insanların en büyük ortak yanı halkların kardeşçe yaşaması gerektiğini sesli dile getirmeleri olmuştur. Daha yakın tarihe gelin provakasyonlarla dolu süreç paralele de kendini doğa dostu diye adleden doğayı katleden üç beş provakatörede göz yummadı yummayacaktır. Artık halkımız barıştan başka bir şey istemiyor, halk artık anaların ağıtlarını değil, güzel ülkemizde sevda ve kardeşlik türküleri duymak istiyor. Sona çok yaklaştık. Barış türkülerini hep birlikte önümüzdeki dönemde Allahın izniyle söyleyeceğiz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci Zılgıtlar Eşliğinde Nihayete Erecektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement