Crr'de Klasik Müzik Şöleni: Budapeşte Festival Orkestrası Mozart ve Beethoven ile Baharı Karşılıyor - Son Dakika
Güncel

Crr'de Klasik Müzik Şöleni: Budapeşte Festival Orkestrası Mozart ve Beethoven ile Baharı Karşılıyor

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun 2014 yılı boyunca Yerleşik Orkestrası olan Budapeşte Festival Orkestrası, ocak ayından sonraki ikinci konserinde Viyana Klasikleri bestecilerinden oluşan özel ve ender bir programla 3 Nisan Perşembe akşamı müzikseverlerin karşısına çıkacak.

01.04.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun 2014 yılı boyunca Yerleşik Orkestrası olan Budapeşte Festival Orkestrası, ocak ayından sonraki ikinci konserinde Viyana Klasikleri bestecilerinden oluşan özel ve ender bir programla 3 Nisan Perşembe akşamı müzikseverlerin karşısına çıkacak. Bu konserde orkestrayı aynı zamanda dünyaca ünlü Takacs Quartet'in de kurucusu olan şef Gabor Takacs Nagy yönetecek. Macaristan'da 70'ler piyano kuşağının Zoltan Kocsis ve Andras Schiff ile birlikte dünyada en ünlü virtüözlerinden kabul edilen Dezsö Ranki aynı zamanda çok önemli bir Mozart yorumcusu olarak tanınıyor. Ranki, solist olarak katılacağı konserde Mozart'ın nefes kesici ve oldukça dramatik "Do minör Piyano Konçertosu"nu seslendirecek. Mozart'ın programda yer alan diğer eseri olan 33 numaralı "Si Bemol Majör Senfoni", bestecinin 23 yaşında iken doğduğu kent Salzburg'da yazdığı ülkemizde çok ender çalınan bir eser. Senfoni'nin "babası" olarak anılan ve yazdığı yüzdört senfoni ile bu alandaki rekoru elinde bulunduran Joseph Haydn'ın "Birinci Senfoni"si ise konserin büyük sürprizi olacak. Budapeşte Festival Orkestrası CRR'deki konserinde Beethoven'ın "Orkestra için 12 Alman Dansı"nı da seslendirerek, birbirinden güzel danslarla dinleyicilere unutulmayacak bir bahar şöleni yaşatacak.

Saat 20.00'de başlayacak konserde bilet fiyatları 120 TL ile 50 TL arasında değişiyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Crr'de Klasik Müzik Şöleni: Budapeşte Festival Orkestrası Mozart ve Beethoven ile Baharı Karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement