Crystal Cruises, İstanbul ve Kuşadası Limanlarına Gelmeyecek - Son Dakika
Ekonomi

Crystal Cruises, İstanbul ve Kuşadası Limanlarına Gelmeyecek

ABD-Los Angeles merkezli Crystal Cruises adlı gemi turu şirketi, Nisan'da uğramayı planladığı İstanbul ve Kuşadası limanlarını sefer listesinden güvenlik gerekçesiyle kaldırdı.

20.01.2016 17:17  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sultanahmet'te yaşanan canlı bomba saldırısının Türkiye turizmine olumsuz yansımaları devam ediyor. Amerikan Crystal Cruises, yolcularının güvenliğini sağlamak amacıyla güzergahlarında değişiklik yaptıklarını açıklayarak, bu yıl Türkiye'ye uğramayacaklarını bildirdi.Crystal Cruises şirketine ait Crystal Symphony gemisinin 24 Nisan'da İstanbul'a, 1 Mayıs'ta da Kuşadası'na uğraması planlanıyordu.

TÜRKİYE'DEKİ DURAKLAR YERİNE YUNANİSTAN'A GİDECEK

Ancak yolcuların güvenliğini riske atamayacaklarını belirten şirket yetkilileri, bu duraklar yerine Yunanistan'a gidileceğini açıkladı.

CRYSTAL ESPRIT'İN TURLARI DA İPTAL EDİLDİ

Şirketin yeni lüks yatı Crystal Esprit ile Nisan ve Kasım aylarında gerçekleştirilmesi planlanan turların da iptal edildiği belirtildi.

"RİSK ALAMAYIZ"

Habertürk'te yer alan bilgiye göre, konuyla ilgili açıklama yapan Crystal Cruises Kurucusu ve CEO'su Edie Rodriguez, "Misafirlerimizin güvende olması ve bu konuda kuşku yaşamamaları en önemli önceliğimiz. Bu konuda risk alamayız" şeklinde konuştu.

PAC Group Cruise Bölümü Başkanı Mihail Feldman, Premium hizmet sunan Crystal Cruises şirketinin turlarının çok pahalı olmadığını söyledi.

"RUS PİYASASINI ETKİLEMEYECEK"

Neptun Cruise Merkezi İcra Direktörü Olga Yeliseyeva ise Crystal Cruises şirketinin güzergahlarını değiştirme kararının Rus piyasasını etkilemeyeceğini ifade etti.

Güvenlik garantisi olmadığı gerekçesiyle, 23 Aralık'ta alınan kararla yaklaşık 90 geminin 2016'da Türkiye durakları iptal edilmişti. Bu kararın küçük şirketler tarafından alındığına dikkat çeken Olga Yeliseyeva, "Türkiye turlarının yapıldığı ilkbahar-yaz sezonuna yakın büyük şirketler de bu ülkedeki durakları iptal etmeye başlayacak" dedi.
Şirketlerin bu kararı, özellikle İstanbul Sultanahmet'teki 10 Alman turistin öldüğü canlı bomba saldırısı sonrasında aldığı düşünülüyor.

Kaynak: tr.sputniknews.com

Son Dakika Ekonomi Crystal Cruises, İstanbul ve Kuşadası Limanlarına Gelmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Ekonomi batıyor: Bravo akp bravo Erdoğan 9 0 Yanıtla
  • gogo: Cok da umrumda 0 8 Yanıtla
  • ANTİ AKP: TÜRKİYE GÜVENLİKLİ BİR YER OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR... 4 3 Yanıtla
  • CEVCET: AMANIN PEK LAZIMDINIZ Bİ SİZ EKSİKTİNİZ 3 3 Yanıtla
  • gogo: Alooooooo cokta tin tin 1 5 Yanıtla
  • Dagdaki coban: Gurkiye gucleniyyor vatan hainleri catlasin 3 3 Yanıtla
  • serhann: Artik Avrupali gelmez Suriyeli hainler yeter bize..sehirlerimizde bolca basibos geziyorlar parklari bahceleri 5 1 Yanıtla
  • .... : En çok antalyaya yaradı bu Rusya işi zaten doymuş lardi birbirlerini yiyorlar di biraz aç kalsinlar akılları başlarına gelsin. ..... :))))) 5 1 Yanıtla
  • METİN: KUŞADASININ ESNAFIN %90 I KÜRT BOŞVERİN KİMİ DESTEKLEDİKLERİ BELLİ NE HALLERİ VARSA GÖRSÜNLER KAPATSINLARRR.... 3 2 Yanıtla yaa: zihniyete bak kara zihniyetli yobazların bol oldugu yerlerdende alışveriş yapmayalım o zaman meelemek yok ama 5 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement