Çsmmo Yeni Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika
Yerel

Çsmmo Yeni Hizmet Binası Açıldı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Bugün Maliye Bakanlığı iyi vergi alıyorsa muhasebeciler ve mali müşavirler sayesindedir."

14.09.2012 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Bugün Maliye Bakanlığı iyi vergi alıyorsa muhasebeciler ve mali müşavirler sayesindedir. Onlara yakın zamanda denetim yetkisi verilirse alınan vergi iki katına çıkacaktır" dedi.

Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (ÇSMMO) yeni hizmet binası törenle açıldı.

Açılışa katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, yaptığı konuşmada, muhasebecilik mesleğinde uzun yıllar çalıştığını, dünyanın en büyük muhasebe örgütlerinden birinin de yönetim kurulu üyesi olduğunu anımsattı.

Türkiye'de sivil toplum örgütlerinin güçlenmesi konusunda mücadele verdiğini ifade eden Türker, farklı siyasi görüşe sahip insanların örgütlenmesine destek verdiğini, toplumu güçlendirmeye yönelik hep el ele, omuz omuza çalıştıklarını dile getirdi.

Türker, muhasebecilik yaptığı döneminde de Allah ve vatan inancı ile çalıştığını anlatarak, "Bir insanın hayatta iki dayanağı olmalıdır. Allah'ı ve vatanı. Bütün muhasebeciler inançlı insanlardır. Bugün Maliye Bakanlığı iyi vergi alıyorsa muhasebeciler ve mali müşavirler sayesindedir. Onlara yakın zamanda denetim yetkisi verilirse alınan vergi, iki katına çıkacaktır. Bu oda çatısı altında ülkeye ve Çorum'a hizmet edecek nice muhasebeciler yetiştirsin. Bu odanın açılışında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Masum Türker, ABD'de yapılan, Hz. Muhammed'e hakaret içeren film dolayısıyla iki gündür büyük üzüntü yaşadığına da değinerek, "2 gündür hayatımın en üzgün günlerini yaşıyorum. Geçmiş zamanda Atatürk'e saldırıldığı zaman ülkem adına üzüntü yaşıyordum. Şimdi aynı üzüntüyü farklı bir yerde peygamberime dil uzatıldığı zaman yaşıyorum. Allah bu vatan uğruna birlik ve beraberlik nasip etsin" dedi.

-"Maliye Bakanlığı'nın görevi, mükellefin hak ve hukukunu korumaktır"

Açılışa katılan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal da odanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, yürütülecek faaliyetlerin tüm topluma hayırlar getirmesini diledi.

Maliye Bakanlığı ile serbest muhasebeciler ve mali müşavirler arasında karşılıklı "etle kemik" ilişkisi olduğunu anımsatan Ağbal, "Bizim açımızdan serbest muhasebeciler ve mali müşavirler büyük bir camia. TÜRMOB kurulduğundan itibaren bu örgütte bakanlıktan yetişen insanlar yer almış, hasbel kader TÜRMOB yönetiminde bulunmuşlardır. Mesleklerini icra etmeye başlamışlardır. Ben de sizin bir üyenizim" dedi.

Maliye Bakanlığı olarak son dönemlerde mükellefin hak ve hukukunu öncelik sıralamasının en başına koyduklarını belirten Ağbal, "Mükellefin hakkı ve hukukunu korumak en başta Maliye Bakanlığı'nın görevi. Çünkü bizim kendimize tanımladığımız görev, olması gereken vergiyi olması gereken kadar almak, daha fazla değil. Aksi takdirde vergi bir ödev olmaktan çıkar, farklı bir noktaya doğru gider" dedi.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Nail Sanlı ise Çorum'a kazandırılan yeni hizmet binasının kentin ihtiyaçlarını görebilecek şekilde dizayn edildiğini belirtti.

TÜRMOB'un 89 bin üyesi ve 85 odasıyla büyük bir oluşum olduğunu ifade eden Sanlı, "Biz Türkiye'deki heyecanlı meslek örgütlerinden bir tanesiyiz. Türkiye'deki bütün odalarımızın hizmet binaları donanımlı bir şekilde imar edildi. 22 yıldır eğitimleriyle en modern yöntemleri kullanan meslek kuruluşuyuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın yeni hizmet binasının kurdelesi kesildi.

Açılışa, Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, CHP Milletvekili Tufan Köse ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Ferhat Barulay/ İsmail Çimen

Yayıncı: Tarkan Demir - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çsmmo Yeni Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement