Çtso'nun Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri - Son Dakika
Yerel

Çtso'nun Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri

Dünyada ve Türkiye'de her 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığı bildirildi.

13.02.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyada ve Türkiye'de her 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığı bildirildi.

Avrupa Birliği ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen, "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi", koordinasyon ve farkındalık yaratma semineri, Antalya'da gerçekleştirildi.

The Marmara Otel'de yapılan seminere, Antalya Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları, baro, sanayi ve ticaret odaları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Antalya Valisi Muammer Türker, şiddetin toplumlar ve hukuk düzeni için ciddi bir sorun olduğun söyledi. Kadına yönelik şiddetin meşru olmayan boyutunun yanı sıra bir insanlık suçu olduğunu kaydeden Türker, Türk toplumunun geleneğinde kadına el kaldırmanın bulanmadığını, Türk toplumunda kadına el kaldıran erkeğe de "yiğit" denilmediğini ifade etti.

Türker, "Hem geleneklerimizde hem inançlarımızda kadına şiddet yok, ama 'Bu sorun nereden çıktı?' diye baktığımızda, eğitim, toplumdaki ilişkilerin değişmesi, aile standartlarının değişmesinde sorunu aramamız gerekiyor" diye konuştu.

Seminerde konuşan Konya Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar da dünyada yoksulluk sınırı altında yaşayan kişilerin yüzde 70'inin kadın olduğunu, dünyadaki mal varlığının da sadece yüzde 1'inin kadınlara ait olduğunu ifade etti.

Güçsüz, kişilik bozukluğu olan, aşağılık kompleksine sahip insanların saldırgan davranışlar sergilediğini anlatan Alpar, saygınlık yaratacak doğru, güzel, olumlu yol ve yöntemler bulamayan insanların saldırgan davranışlarla bu duygularını gidermeye çalıştığını söyledi.

Alpar, sorunun çözümüyle mücadele için sadece kolluk kuvvetlerinin değil, toplumun her kesiminin mücadele etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kadınların 3'te 1'i şiddet görüyor

Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Gülsen Ülker'in seminerde verdiği bilgiye göre, araştırmalara göre Türkiye'de çalışma yaşındaki kadınların çoğu tarım sektöründe olmak üzere sadece yüzde 31'i istihdama katılabiliyor. Eşit iş yapan kadınlar erkeklerden yüzde 20 daha az ücret alıyor.

Kadına yönelik şiddet evrensel nitelikte bir konu. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre tüm dünyada her 3 kadından biri fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalıyor. Kadınlar genellikle en yakınlarındaki erkekler tarafından (eş, baba, çocuk, kardeş) şiddet görüyor.

Kadınların sadece yüzde 11'i uğradıkları şiddet nedeniyle herhangi bir kuruma başvuruyor, önemli bölümü en yakınındaki kişiye bile şiddete maruz kaldığını söylemiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çtso'nun Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement