Çtso Yönetimi Ayvacık'ta Üyeleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Çtso Yönetimi Ayvacık'ta Üyeleri Ziyaret Etti

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Odanın Ayvacıklı üyeleriyle buluşarak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunurken, Ayvacık Kaymakamı Gökay Özkan ve Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin'i ziyaret etti.

10.10.2013 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülend Engin: Ayvacık'a üyelerimizin vereceği görevleri almaya geldik

Ayvacık Çamlık Tesisleri'nde ÇTSO üyeleriyle yemekli bir toplantıda bir araya gelen Başkan Bülend Engin, yaptığı konuşmada, "Bizler sizlerin görevlendirdiği kişileriz. Her zaman üyelerimizin yayındayız. Bize vereceğiniz görevleri almak üzere Ayvacık'a geldik. Odamıza ve Yönetim Kurulumuza her türlü sorunlarınızı, önerilerini iletebilirsiniz" dedi.

ÇTSO'nun Ayvacık ziyaretine, Başkan Bülend Engin'in yanı sıra Başkan Yardımcısı Mert Mildon, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Özkurnaz, Güven Barış Yüksel, Emin Aydoğan, Hikmet Sezen, Ahmet Selçuk Erdoğan ve Genel Sekreter Sema Sandal katıldılar.

ÇTSO Yönetim Kurulu, üyelerle toplantı öncesinde Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin'i ziyaret etti. Ziyarette Ayvacık Belediyesi'nin Mezbaha ve Et Borsası projesi görüşüldü. Ayvacık'ın organik hayvancılıkta bölgenin önde gelen merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Şahin, proje için belediye olarak atık su arıtma tesisi gibi altyapı gereksinimlerinin hazır olduğunu söyledi.

ÇTSO'nun da desteklediği Ayvacık Limanı Projesi'ne değinen Belediye Başkanı Şahin, 9 yıllık bir çalışmanın sonunda, limanla ilgili ÇED raporunun alındığını ve önümüzdeki dönemde ihalesinin yapılacağını belirtti. Şahin, "Ayvacık'tan gemiye binip, Ayvalık'a gideceğiz, Körfez'i dolaşmayacağız. Ayrıca Edremit Havaalanı'nın uluslararası hale gelmesi bu limanın önemini artırdı. Midilli ile en yakın nokta olarak Ayvacık bir turizm noktası haline gelecek" dedi.

ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra, Ayvacık Kaymakamı Gökay Özkan'ı ziyaret etti. Başkan Bülend Engin, Kaymakam Özkan ile Yönetim Kurulu Üyelerini tanıştırdı ve " Çanakkale'nin gelişimi için ÇTSO olarak hazırladığımız projelerimizi takip ediyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Gökay da Ayvacık Limanı projesini desteklediğini, deniz taşımacılığının Körfez trafiğini rahatlatacağını belirterek, "Bu bölge sahilinde 70-80 kilometre boyunca hiç liman yok. Midilli'ye en yakın liman biz olacağız. Beklentimiz, bu limanın iki tarafta da turizm ve taşımacılığı canlandırması yönünde. Aynı denizi paylaşıyoruz. Yunanistan turizmden milyonlarca dolar kazanıyor. Bizde balıkçı teknesinden başka bir şey yok. Umarım bu çalışmalarla ulaşım, ticaret ve turizm ile denizden para kazanırız" dedi.

Kaymakam Gökay, termal turizm konusundaki projelerinden söz ederek, "Güre gibi Ayvacık'ta da sıcak su var ama termal turizm tesisi yok. Özel İdare ile birlikte kendi termal su kuyumuzu açalım ve işletelim istiyoruz. Bu termal suyu otellerin odalarına vermeyi düşünüyoruz. Otelcilerle konuştuk, olumlu karşıladılar. Böylece 2.5 aylık turizm sezonu dışında kışın da otellerin açık kalmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Ziyaretlerin ardından, Ayvacık Çamlık Tesisleri'nde ÇTSO üyeleriyle toplantıya geçildi. Toplantıya Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ile Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin katıldı.

Burada bir konuşma yapan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Ayvacıklı üyelerin bu toplantıya yüksek bir katılım göstermesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, ilçe toplantılarının amacının üyelerle bir arada olmanın yanı sıra ilçe ve sektörler ile ilgili sorunlarının ÇTSO yönetimine aktarılması olduğunu ve bu sorunları ÇTSO olarak takip edeceklerini ifade etti.

Başkan Bülend Engin, ayrıca üyelerden KOSGEB ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın verdiği kredilerden yararlanılması için proje hazırlamaları isteyerek, "Bu konuda Odamız bünyesinde istihdam ettiğimiz arkadaşımız var. Projelerden yararlanmanız için proje yazımında yardımcı olmaya hazırız. Proje desteğinde Çanakkale'nin düşük olan payını artırmak için bu konuda katılımı artırmalıyız" dedi.

Ayvacık Belediye Başkanı Şahin yaptığı konuşmada, kendini yenileyen, teknoloji yatırımı yapan şirketlere 0 faizli kredi verilmesi için TSO'ların öncülük yapmasını isterken, Ayvacık Belediye Başkanı Recep Şahin de, "Ayvacık turizm yönünden patlamaya doğru gidiyor. Bu bölgeye dikkat çekelim, yatırımları destekleyelim" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çtso Yönetimi Ayvacık'ta Üyeleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement